• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Azovmašu slamka, Hemofarmu brige

Košarkaši Hemofarma nisu uspjeli da kolo prije kraja druge faze takmičenja obezbijede plasman na finalni turnir Evrokupa.

 EVROKUP: Azovmašu slamka, Hemofarmu brige Izvor: MONDO

Oni su u Marijupolju izgubili od ukrajinskog Azovmaša rezultatom 89:71 (21:23, 15:19, 24:6, 29:23), iako su početkom treće četvrtine imali osam poena viška.

Hemofarm (skor 3-2) narednog utorka dočekuje vodeću Pamesu, dok Azovmaš (2-3) gostuje Crvenoj zvezdi i može da potisne Hemofarm sa druge pozicije, pošto je u međusobnim susretima ostvario bolju koš-razliku.

Prvu utakmicu Vrščani su dobili sa 84:74, i to poslije produžetka.

Stručni štab Hemofarma je kao ključni cilj uoči gostovanja u Ukrajini označio zaustavljanje Halida El Amina. Koliko su igrači u tome bili uspješni, svjedoči učinak američkog plejmejkera - 30 poena i devet asistencija!

Didžon Tompson postigao je 17, a Hasan Rizvić 16 poena za tim Azovmaša, koji je na kraju imao 72 odsto preciznosti u šutu za dva poena (27/37).

Miljan Pavković predvodio je Hemofarm sa 17 poena i šest asistencija, dok je Milan Mačvan upisao 16 poena i sedam skokova. Bojan Krstović i Marton Bader zaustavljeni su na po deset poena.

Hemofarm je dominirao u prvim minutima utakmice. Skokovi u napadu i dobra odbrana brzo su donijeli "plus devet" (11:2), ali je domaćin već u osmom minutu izjednačio (17:17) i timovi su se do pred kraj poluvremena smjenjivali u vođstvu.

Vrščani su koševima Božovića, Krstovića i Badera poveli sa 36:32, Pavković je trojkom povećao na 40:34, a u 21. minutu je isti igrač povisio na rekordnih 44:36. Od tog trenutka su kola krenula nizbrdo.

El Amin je preuzeo stvari u svoje ruke, skoro svaki napad Azovmaša u tom dijelu meča završavao se njegovim košem, asistencijom ili prekršajem nad njim. Hemofarm je bačen u "nokdaun" serijom od 22:2 (58:46), bilo je jasno da od pobjede neće biti ništa, ali se i dalje valjalo boriti za poraz manji od deset razlike.

Tri minuta prije kraja bilo je 73:65, a poslije promašaja Božovića i Krstovića uslijedila je kazna u vidu četiri trojke domaćeg tima! El Amin, Tompson i Jarutis krunisali su trijumf i održali nadu Azovmaša u put u Torino.

Umjesto slavlja, Hemofarmu su ostale dvostruke brige, s obzirom na to da još nije siguran ni odlazak na Fajnal for NLB lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC