• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Ne mogu da zabranim da me vrijeđaju

"Partizan je bio i ostaće moja prva ljubav. Tri godine sam ginuo za njega... Ko misli da treba da me vrijeđa - nemam ništa protiv toga", kaže Peković.

 Peković: Ne mogu da zabranim da me vrijeđaju Izvor: MONDO

Partizan se u mečevima Evrolige često susretao sa svojim nekadašnjim asovima, ali se vrlo rijetko događalo da u Beograd istovremeno dođu dvojica.

Situaciju još posebnijom čini to što su Nikola Peković i Dušan Kecman bili nezamjenjivi članovi prve petorke u prethodnoj sezoni, jednoj od najuspješnijih u istoriji kluba.

Činjenica da su i Panatinaikos i Partizan obezbedili plasman u četvrtfinale plej-ofa Evrolige nekako je preusmjerila pažnju sa utakmice na temu Pekovića i njegovog odnosa sa Grobarima, koji je navodno poremećen poslije utakmice u Atini.

Neki to nisu ni primijetili, ali se po navijačkim internet forumima, pa čak i u pojedinim medijima, moglo pročitati da je mnogima užasno zasmetalo radovanje stamenog centra poslije nekih uspješnih akcija u napadu.

Panatinaikos je tu utakmicu dobio sa 18 poena razlike (81:63).

"Očekujem da sve prođe u redu. Svako može da radi šta hoće, ja sam profesionalac i trudim se da svoj posao obavljam najbolje što mogu", rekao je Peković poslije treninga "zelenih" u srijedu uveče.

"Partizan je bio i ostaće moja prva ljubav. Tri godine sam ginuo za njega... Ali stvarno ne mogu da utičem na bilo koga ili da nekome nešto branim. Ko misli da treba da me vrijeđa - nemam ništa protiv toga".

Peković je rekao da od prijatelja ima više zahtjeva za ulaznice nego u vrijeme kada je bio igrač Partizana.

"Siguran sam da će u dvorani biti sjajna atmosfera, koja će omogućiti dobru igru oba tima. Drago mi je što su i Panatinaikos i Partizan već ostvarili glavni cilj i što od ishoda utakmice ne zavisi mnogo toga. U glavi je za nijansu lakše, nema velikog opterećenja. Ali Panatinaikos ima obavezu da u svakoj utakmici ide na pobjedu, tako da ćemo i ovde dati sve od sebe. Nikome nije do poraza".

I Peković i Kecman smatraju da će crno-bijeli biti snažan rival, iako su privremeno napustili svoj "hram" i prešli u Arenu.

"Znamo kakvo je mjesto Pionir, da je to Partizanova kuća, gdje oni treniraju i najbolje igraju, ali siguran sam da će navijači i ovde napraviti atmosferu za istoriju. Mislim da će se igrati na rezultat, samo sa manje pritiska, jer je i dalje otvorena borba za poziciju broj jedan. Mogu samo da poželim da uživaju svi koji će doći u Arenu", izjavio je Kecman.

Legendarni trener Željko Obradović više ne može ni da prebroji koliko je puta sa Panatinaikosom gostovao u Beogradu. I njemu je primjetno lakše što utakmica u četvrtak neće biti kvalifikaciona za četvrtfinale, kao prošle godine u ovo vrijeme.

"Lijepo je što će ovakva utakmica biti prva evroligaška u Areni, beogradska publika je zaslužila tako nešto. Partizan je tim koji igra čvrstu odbranu i u kojem svaki igrač zna svoju ulogu. Biće izazov osigurati prvo mjesto u grupi u susretu sa njima. Igramo mnogo bolje nego na početku sezone i verujem da to možemo da pokažemo", rekao je šestostruki osvajač titule klupskog prvaka Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC