• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda kod Zmaga u Zadru

U dubokoj sjenci Partizanovog trijumfa nad Panatinaikosom u Beogradskoj areni, za vikend će biti odigrane utakmice 24. kola NLB lige.

 NLB: Zvezda kod Zmaga u Zadru  Izvor: MONDO

Situacija na tabeli se polako kristališe. Tri kola prije kraja crno-bijeli su obezbijedili prvo mjesto, Crvena zvezda je gotovo siguran učesnik Fajnal fora, dok su Cibona i Hemofarm favoriti za preostale dvije "vize".

Uz uslov da do kraja takmičenja upiše sve tri pobjede, petoplasiranom Zadru je potreban bar jedan poraz Hemofarma, odnosno dva Cibone.

Vjerovatno najteži zadatak Zadrani će imati u subotu od 20 časova, kada u novu dvoranu na Višnjiku stiže Zvezda.

Biće to prvi susret crveno-bijelih sa nekadašnjim šefom struke Zmagom Sagadinom, koji je jeseni 2004. otišao sa Malog Kalemegdana poslije dvije i po godine rada, da bi ga Zadar prošlog mjeseca angažovao kao "vatrogasca", umjesto neiskusnog Denisa Pleslića.

Dovođenje Sagadina pokazalo se kao pun pogodak zbog osiguranog plasmana na Fajnal ejt Evrokupa, ali u NLB ligi su igre i dalje promjenljive.

"Pod vođstvom ponajboljeg trenera Evrope, Svetislava Pešića, Zvezda igra brzo i agresivno po cijelom terenu, i to u oba smjera. Strategija im je da 35 minuta lome protivnika i na kraju ga dokrajče, što im u većini slučajeva i uspije. Moramo biti spremni da odgovorimo na njihov visoki ritam i da igramo jako pažljivo protiv njihovog presinga", rekao je Sagadin.

On smatra da je Zvezda jedini tim u ligi "koji može da rotira svih 12 igrača".

Zvezda je u Valensiji, uprkos vrlo dobroj partiji u drugom poluvremenu, ostala kratkih rukava. Navijači će u subotu putem drugog programa HRT moći da vide šta su igrači naučili iz prvih 20 minuta meča sa Pamesom, kada su zapali u deficit od čak 20 poena.

"Igra koju smo prikazali ohrabruje. Poslije pobjede nad Hemofarmom dobili smo na samopouzdanju, dobro smo se spremili i nadam se trijumfu. Čak i ako izgubimo, imamo mogućnost popravnog protiv Zagreba i Budućnosti, ali ne razmišljamo toliko daleko", istakao je Elmedin Kikanović.

Crveno-bijelima odgovara i poraz sa manje od deset poena razlike, ali prevashodni cilj im je da postanu prvi NLB tim koji je ove sezone slavio u Zadru.

Lorens Roberts polako se vraća u stroj, međutim, sitne povrede muče Bakića, Kovača i Dragićevića, tako da zdravstveni bilten nije sjajan.

Partizan od 18 časova dočekuje Split i vraća se u halu Pionir. Crno-bijeli su obećali da neće dozvoliti pad koncentracije, mada je izvjesno da će Duško Vujošević rasteretiti neke od ključnih igrača, prvenstveno Milenka Tepića.

Zanimljivo je da Splićane sa klupe predvodi Teo Čizmić, nekadašnji igrač Jugoplastike, kojem je Vujošević prije dvadesetak godina bio trener u mladoj reprezentaciji Jugoslavije!

Hemofarm u susretu sa Olimpijom u Vršcu traži bodove za odlazak na Fajnal for, FMP Železnik gostuje Zagrebu, a Vojvodina u nedelju ekipi Heliosa. Biće to direktan okršaj kandidata za ispadanje i nesumnjivo jedna od uzbudljivijih utakmica ove runde.

PAROVI 24. KOLA:

SUBOTA

Partizan - Split 18.00
Zagreb - FMP Železnik 18.00
Zadar - Crvena zvezda 20.00 (HRT2)
Hemofarm - Olimpija 20.15 (RTV)

NEDELJA

Bosna - Cibona 16.15
Krka - Budućnost 18.00
Helios - Vojvodina 18.30

TABELA: Partizan 21-2, Crvena zvezda 18-5, Cibona 17-6, Hemofarm 16-7, Zadar 15-8, Budućnost 13-10, FMP Železnik 10-13, Bosna 10-13, Olimpija 9-14, Split 9-14, Krka 7-16, Zagreb 6-17, Helios 6-17, Vojvodina 4-19.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC