• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Ivanović nedovoljan za Cibonu!

Košarkaši Bosne pružili su sjajan otpor favorizovanoj Ciboni u 24. kolu NLB lige, ali su gosti u dramatičnoj završnici prelomili susret (86:83)!

 NLB: Ivanović nedovoljan za Cibonu! Izvor: MONDO

Zagrepčane su do važnog trijumfa, prvog u Sarajevu od 2003. godine, predvodili Davor Kus sa 23 koša, te američki dvojac Anderson (20) i Kalovej (18), ali je apsolutno prvo ime utakmice u Skenderiji bio Crnogorac iz tabora "studenata" Ivan Ivanović (na slici) sa 31 pogotkom (sedam trojki).

Ciboni je ovo 18. trijumf u regionalnom šampionatu i na tabeli su preskočili Hemofarm na trećoj poziciji, koji se uz Zadar i Crvenu zvezdu bori za Fajnal for. Bosna je sa druge strane upisala 14. poraz, ali pokazala da se ravnopravno može nositi sa ekipama iz Top 16 Evrolige.

Učenici Vlade Vukoičića su bolje ušli u utakmicu i zahvaljujući raspoloženom Ivanoviću, koji je u prvom kvartalu postigao 10 poena, održavali prednost od pet do sedam razlike. Međutim, Zagrepčani su u finišu uspjeli da smanje na minus tri (23:20).

"Cibosi" su potom dodali gas i nošeni odličnim Kusom (21 koš u prvom poluvremenu) preokrenuli rezultat i na odmor otišli sa prednošću od četiri pogotka (45:41)

U tim trenucima u taboru "studenata" itekako se osjetilo neigranje kapitena Gorana Ikonića, kao i centarske linije Elvir Ovčina – Seid Hajrić pošto su gosti bili izrazito dominanti u skoku (13 - 4).

Treći period protekao je u konstatnom egalu, ali se ipak u odlučujućih 10 minuta utakmice ušlo sa "plus pet" u korist izabranika Velimira Perasovića (63:58).

Ivanović se u poslednjoj dionici ponovo raspucao, ali sam nije mogao sve… U ključnim momentima Sarajlije nisu imale ni sreće jer je na 30 sekundi do kraja pri vođstvu Cibone od tri poena, lopta sa slobodnih bacanja Kaloveja odbila se Amerikancu pravo u ruke, i to je bio kraj nadanja domaćina.

Bez obzira na sve, Vukoičićeva ekipa zaslužuje sve čestitke…

REZULTATI

Bosna – Cibona 83:86
Krka - Budućnost 18 h
Helios - Vojvodina 18.30 h

Izvještaje sa subotnjih utakmica pogledajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC