• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Vojvodina ispala,Cibona druga

Novosađani su u nedjelju u meču protiv pretposljednjeg Heliosaa glatko poraženi 100:84 čime su izgubili i teoretske šanse da izbjegnu ispadanje.

 NLB: Vojvodina ispala,Cibona druga Izvor: MONDO

Košarkaši Vojvodine dva kola prije kraja ligaškog dijela NLB lige "osigurali" su posljednje mjesto na tabeli, tako da dogodine neće učestvovati u ovom regionalnom takmičenju, čak i ako u Superligi Srbije plasmanom izbore jedno od prvih pet mjesta.

Novosađani su u nedjelju popodne, u "biti ili ne biti" utakmici protiv pretposljednjeg Heliosa glatko poraženi u Domžalama - 100:84 (29:25, 22:18, 18:12, 31:29), poslije čega su izgubili i teoretske izglede da izbjegnu eliminaciju.

Helios je uglavnom vodio, od početka meča, ali je tim Vlada Đurovića uspjevao da održi, kakav-takav, priključak do treće četvrtine, kada su Slovenci otišli na petnaestak poena razlike (59:43), što su potom rutinski održavali do kraja susreta.

Najefikasniji u Đurovićevom timu bili su Šaron Fišer sa 29 i Marko Sutalo sa 20 poena. Jovo Stanojević ubacio je 11 i oni su bili jedini igrači koji su meč završili sa dvocifrenim brojem poena.

Vojvodina je, kada je vrag odnio šalu, uložila dodatna sredstva da ojača tim i izbori opstanak na Jadranu, pored Šarona Fišera, došla su još dva Amerikanca: Vontigo Kamings i Hasan Adams, iskusni trener Đurović je doveden iz Metalca da i sam pomogne ostvarenje cilja, ali nije vrijedilo...

To znači da će pored "velike četvorke" srpske košarke, Partizana, Crvene zvezde, Hemofarma i FMP Železnika, pred start Superlige i jedna "mala" ekipa dobiti priliku da se domogne do skoro nemogućeg cilja, plasmana u NLB ligu. Prema rezultatima Svisslion lige, to će vjerovatno biti vršački Lajonsi, valjevski Metalac, čačanski Borac...

Istog dana, Cibona je u dramatičnom finišu meča u Skenderiji uspjela da pobijedi Bosnu i prvi put od starta sezone razdvoji Partizan i Crvenu zvezdu na vodećim pozicijama na tabeli. Cibosi su, dva kola prije kraja, gotovo obezbijedili Fajnal for, za šta im je, kao i Zvezdi, potrebna jedna pobjeda do kraja.

U preostala dva kola, Cibona dočekuje Partizan i gostuje Heliosu, Crvena zvezda će ugostiti Zagreb i putovati u Podgoricu, Hemofarm očekuje put u Novi Sad, pa susret sa Splitom u Vršcu, a Zadar ide na noge Olimpiji, a u posljednjem kolu dočekuje Vojvodinu.

REZULTATI I PAROVI 24. KOLA:

Bosna - Cibona 83:86
Krka - Budućnost 84:74
Helios - Vojvodina 100:84

U subotu:

Partizan - Split 83:73
Zagreb - FMP Železnik 83:77
Zadar - Crvena zvezda 71:61
Hemofarm - Olimpija 74:70

TABELA: Partizan 22-2, Cibona 18-6, Crvena zvezda 18-6, Hemofarm 17-7, Zadar 16-8, Budućnost 13-11, FMP Železnik 10-14, Bosna 10-14, Split 9-15, Olimpija 9-15, Krka 8-16, Zagreb 7-17, Helios 7-17, Vojvodina 4-20.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC