• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Hemofarm protiv Pamese za F8

Uoči mečeva posljednjeg kola Evrokupa ostala je samo jedna dilema: Hemofarm ili Azovmaš?

 EVROKUP: Hemofarm protiv Pamese za F8 Izvor: MONDO

Vrščani se nalaze u prednosti, utoliko što sami odlučuju o svojoj sudbini. Ali ako u utorak ne uspiju da na svom parketu pobede Pamesu, otvoriće se šansa ukrajinskom timu, koji u Pioniru gostuje Crvenoj zvezdi.

Obje utakmice grupe K počinju u 17.30 časova.

"U Valensiji smo pokazali da možemo da se nosimo sa Pamesom i nadam se da ćemo dobrom odbranom i motivom više uspjeti da pobijedimo i plasiramo se za dalje takmičenje", rekao je trener Hemofarma Stevan Karadžić.

"Na prethodnim utakmicama smo imali dosta problema sa odbranom od visokih igrača i u skoku, ali mislim da će to u utorak funkcionisati kako treba. Pamesa je dobro pokrivena na svim pozicijama, međutim, ako za nijansu poboljšamo svoju igru u svim segmentima - pobjeda je naša", dodao je Karadžić.

Pamesa je siguran učesnik Fajnal ejta, ali nije obezbijedila prvo mjesto. Hemofarmu je za to potrebna pobjeda od pet i više poena razlike.

Protivnik u četvrtfinalu u oba slučaja će biti tim iz Rusije - pobjednik grupe sastaće se sa Himkijem, a drugoplasirani sa Dinamom iz Moskve.

"Te dve ekipe su podjednako dobre. Bez obzira na to, ne treba sumnjati da će Pamesa pružiti maksimum, a mi moramo da im se suprotstavimo na isti način. Ne želim da razmišljam da li će Crvena zvezda pobijediti, naša sudbina mora da bude u našim rukama", jasan je trener Hemofarma.

Ako Hemofarm izgubi, Azovmaš bi se pobjedom u Beogradu bodovno izjednačio sa njim i završio kao drugi zbog bolje koš-razlike u međusobnim duelima (84:74 u Vršcu, 71:89 u Mariupolju prošle nedjelje).

KEŠELJ: Daleko od toga da nemamo motiva

Zvezda u posljednjem kolu nema rezultatski imperativ, ali je sigurno da poslije vezanih poraza u Valensiji i Zadru ne želi da razočara navijače.

"Ova ekipa naučena je da u svakoj utakmici ide na pobjedu. Ostali smo dužni navijačima, jer smo mogli da dobijemo i Pamesu i Zadar. Odužićemo im se u Pioniru", izjavio je centar Vladimir Štimac.

Za Azovmaš možda neće nastupiti visoki Liščuk, najbolji bloker Evrokupa, ali Ukrajinci i bez njega imaju opasan tim, predvođen plejmejkerom Halidom El Aminom.

"Želja nam je da se oprostimo od Evrope još jednom pobjedom. Bilo bi dobro kada bismo uspjeli da ponovimo drugo poluvrijeme iz meča u Ukrajini, gdje smo presingom došli do pobede. Daleko od toga da nemamo motiva pred ovaj duel. Veći motiv od crveno-bijelog dresa vam ne treba", dodao je Marko Kešelj, još jedan nekadašnji mladi reprezentativac u Crvenoj zvezdi.

U završnicu Evrokupa plasirali su se Dinamo, Himki, Beneton, Zadar, Pamesa, Lijetuvos Ritas i Bilbao. Svoju grupu osvojio je samo Dinamo, dok u ostale tri može doći do rokada na prve dve pozicije.

GRUPA I: Marusi - Panelinios (16.00), Dinamo Moskva - Himki (17.30).

TABELA: Dinamo* 5-0, Himki* 3-2, Marusi 2-3, Panelinios 0-5.

GRUPA J: Turk Telekom - Uniks (17.30), Beneton - Zadar (20.00).

TABELA: Beneton* 4-1, Zadar* 3-2, Uniks 2-3, Turk Telekom 1-4.

GRUPA K: Hemofarm - Pamesa, Crvena zvezda - Azovmaš (17.30).

TABELA: Pamesa* 4-1, Hemofarm 3-2, Azovmaš 2-3, Crvena zvezda 1-4.

GRUPA L: Šarlroa - Artland, Bilbao - Lijetuvos Ritas (20.00).

TABELA: Lijetuvos Ritas* 4-1, Bilbao* 3-2, Šarlroa 2-3, Artland 1-4.

Fajnal ejt biće održan od 2. do 5. aprila u Torinu. Parovi četvrtfinala biće određeni po sljedećoj šemi: I1-K2, J1-L2, K1-I2 i L1-J2.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC