• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Hemofarm ide u Torino!

Hemofarm je izborio plasman na F8 turnir Evrokupa, pošto je u poslednjem, 6. kolu grupe K nadigrao Pamesu u Vršcu sa 66:62 (27:20, 9:18, 12:15, 18:9).

 EVROKUP: Hemofarm ide u Torino! Izvor: MONDO

Vrščani su takmičenje završili kao drugoplasirani u svojoj grupi, upravo iza ekipe iz Valensije, sa identičnim skorom 4-2, tako da će im protivnik u četvrtfinalu biti Dinamo iz Moskve, prvoplasirani tim grupe I.

Hemofarm je pobjedu ostvario zahvaljujući odličnoj igri u poslednjem kvartalu, koju su otvorili serijom 11:0. Vrščani su tako preuzeli vođstvo u 32. minutu, nakon što je Pavković zabilježio svoju petu trojku na meču (55:53).

Poslije toga uspjeli su da očuvaju prednost, a goste su u potpunosti uštopavali o čemu najbolje govori podatak da su poslije odlične treće dionice, prvi koš u poslednjoj četvrtini dali tek poslije pet minuta, i to sa linije slobodnih bacanja.

Hemofarm je imao priliku da zabilježi pobjedu sa više od šest poena razlike i tako završi na prvom mjestu grupe, ali su igrači domaćeg tima, sedam sekundi prije poslednjeg zvuka sirene, neobjašnjivo stali, bez želje da ostvare ubjedljiviji trijumf.

Uprkos tome, Vrščani su ispunili cilj, i bez obzira na ishod drugog duela u grupi Crvena zvezda - Azovmaš (72:95), koji je takođe mogao da ima uticaja na konačan rasplet, izborili su plasman na završni turnir u Torinu.

Najbolji u ekipi Hemofarma bili su Miljan Pavković sa 18 poena, sve van linije 6,25 metara (šut za tri 6-11), Bojan Krstović upisao je 10, a Nebojša Joksimović, Milan Mačvan i Miloš Borisov uknjižili su po devet pogodaka.

Kod gostiju iz Španije najbolji su bili mladi Bugarin Božidar Avramov sa 18 poena, Kosta Perović zabilježio je 15 pogodaka, a Albert Miraljes 11, uz pet skokova.

Strateg domaće ekipe Stevan Karadžić se poslije meča zahvalio navijačima na, kako je rekao, podršci kakva do sada nije viđena u centru "Milenijum" u Vršcu i ocijenio da je publika njegov tim "iznijela do pobjede".

"Bila je ovo psihološki teška utakmica za mladi tim Hemofarma. Počeli smo dobro, ali smo stali u napadu. U drugom poluvremenu smo odigrali odličnu odbranu, što je na kraju i presudilo", rekao je Karadžić.

Trener Pamese Neven Spahija čestitao je Hemofarmu i Karadžiću na plasmanu na završni turnir, a zatim je dodao da je za njega bilo bitno da svi igrači igraju na meču, pogotovo da šansu pruži juniorima.

"Rijetki su momenti kada možete bez pritiska da koristite mlade igrače. Htjeli smo i sa njima da pobijedimo, ali očigledno da neki igrači na koje smo računali nisu bili na visini zadatka. To je presudilo i bez njih se ne može dobiti ozbiljan tim kao što je Hemofarm", rekao je Spahija.

Završni turnir najboljih osam ekipa održaće se od 2. do 5. aprila u Torinu.

REZULTATI 6. KOLA I PAROVI ČETVRTFINALA F8

GRUPA I
Marusi - Panelinios 83:85
Dinamo Moskva - Himki 73:68
TABELA: Dinamo*6-0, Himki* 3-3, Marusi 2-4, Panelinios 1-5.

GRUPA J
Turk Telekom - Uniks 66:86
Beneton - Zadar 94:81
TABELA: Beneton* 5-1, Zadar* 3-3, Uniks 3-3, Turk Telekom 1-5.

GRUPA K
Hemofarm – Pamesa 66:62
Crvena zvezda - Azovmaš 72:95
TABELA: Pamesa* 4-2, Hemofarm* 4-2, Azovmaš 3-3, Crvena zvezda 1-5.

GRUPA L
Šarlroa - Artland 88:79
Bilbao - Lijetuvos Ritas 67:59
TABELA: Bilbao* 4-2, Lijetuvos Ritas* 4-2, Šarlroa 3-3, Artland 1-5.

Parovi četvrtfinala: Dinamo Moskva – Hemofarm, Beneton – Lijetuvos Ritas, Pamesa – Himki, Bilbao - Zadar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC