• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda za F4, "studenti" za BiH

Ukoliko pobijede Zagreb u Pioniru, crveno-bijeli su na Fajnal foru. Meč loptu za potvrdu drugog predstavnika BiH ima Bosna protiv Krke.

 NLB: Zvezda za F4, "studenti" za BiH Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde u subotu, 14. marta, imaju prvu od dvije meč lopte za plasman na Fajnal for NLB lige. Pobjedom u Pioniru nad Zagrebom (19.00), momci Svetislava Pešića mogli bi u jednom meču da naprave oštar rez sa dijelom sezone u kojem su brojniji bili neuspjesi i loša izdanja.

Dakle, ukoliko crveno-bijeli pobijede "mrave", postaće drugi beogradski klub, uz Partizan, koji je siguran učesnik finalnog turnira lige.

Ako se, kojim slučajem, dogodi iznenađenje, Zvezda bi imala još jednu, poslednju šansu, u poslednjem kolu u Podgorici... To niko na Malom Kalemegdanu ne želi da čeka.

"Privodimo kraju takmičenje u kojem je za našu ekipu bilo dosta pozitivnih stvari. Bilo je i pobjeda i poraza koji su možda neplanirani ali je za naš mlad tim sve što je prošao od oktobra neprocjenjivo iskustvo", rekao je Pešić u dan pred meč.

"Zadovoljan sam što važan meč igramo pred našim navijačima i moram da kažem da smo uložili mnogo truda i rada da budemo među četiri najbolja. Neke utakmice, naročito u Evrokupu nisu nam dobro legle ali, vjerujte, ti porazi najteže su pali igračima", dodao je Pešić i pozvao Delije da ponovo popune Pionir, poslije dijela sezone kada su se, usljed slabih igara i rezultata svojih ljubimaca, u manjem broju okupljali na mečevima.

"Očekujem da naša vjerna publika podrži ovaj tim i da zajedno proslavimo ulazak na F4. I dalje su pod znakom pitanja Marinović i Štimac i nisam siguran da ćemo moći da računamo na njih", najavio je po ko zna koji put ove sezone okrnjen sastav Svetislav Pešić.

Zvezda je u prvom dijelu sezone dobila Zagreb u Trnskom sa 84:80, ali dvije stvari su se od tada bitno promijenile. Crveno-bijeli su pali u formi i ne igraju tako lagano i brzo, kao jesenas. S druge strane, Zagreb je pojačao sastav...

"Očekuje nas rival koji se pojačao, u dobrom je ritmu i potpuno drugačiji tim od onog iz prvog dijela. Pojačali su se sa Damirom Mulaomerovićem i Vladimirom Krstićem, košarkašima koji bi svaki tim poželio. Ako pogledate statistiku, u poslednje četiri utakmice imaju fantastičan učinak za dva poena. Uspostavili su balans između linija, napredovali su i iskusni igrači unijeli su sigurnost i ostalima", poručio je Pešić da će duel sa Zagrebom biti sve, ali ne unaprijed dobijen.

Bosna oslabljena, ali motivisana

Kao i protiv Cibone, u prethodnom kolu, stručni štab Bosne slovenačkoj ekipi Krke suprotstaviće oslabljeni tim bez kapitena Gorana Ikonića, te centarskog dvojca Elvir Ovčina i Seid Hajrić. Bez obzira na tu činjenicu, Bosna želi trijumf kojim bi ovjerio nastup drugog predstavnika BiH u regionalnom takmičenju naredne sezone.

"Igrači vjeruju u sebe i jedva čekaju da susret počne. Ukoliko budu imali isti mentalni pristup kao sa Cibonom, nema razloga da se ne nadamo uspjehu. Krka jeste kvalitetna, ali su na našem parketu znale 'padati' i jače ekipe. Zato se nadam da ćemo uz podršku s tribina osvojiti nova dva boda. Tačno je da postoji pritisak jer prava na grešku više nemamo. Međutim, on će nam dati dodatni motiv da zabilježimo pobjedu", rekao je trener "studenata" Vlada Vukoičić.


Za Partizan "nije svejedno"

Meč Cibona - Partizan, prema snazi dva rivala, istoriji i rivalitetu svakako bi bio u lidu ovog teksta, da taj meč nije, bar za crno-bijele, gotovo revijalnog karaktera. Šampion NLB lige uveliko je na Fajnal foru, a u Zagrebu bi mogao da pronađe dodatni motiv u tome da Ciboni malo oteža namjeru da se plasira na isti i zada Zadru težak udarac u sakupljanju evroligaških bodova.

Poznavajući Duška Vujoševića i to kako razmišlja "monstrum" od tima, kojeg je prema njegovim riječima stvorila javnost, Partizan će u MC Dražen Petrović napasti Cibose iz svih oružja!

Crno-bijeli nisu ove sezone navikli navijače na poraze, a jedan takav uslijedio je u srijedu u Rimu, protiv Lotomatike. Taj meč podsjeća na ovaj sa Cibonom. Partizan ga igra u gostima, bez rezultatskog imperativa. U oba slučaja, ciljevi su uveliko bili ispunjeni: plasman u četvrtfinale Evrolige i na Fajnal for NLB lige.

"Igra iz Rima ne smije da se dozvoli, takva promjena ritma, da poslije Arene i 20 hiljada gledalaca izgubiš sa 20 razlike. Ali, taj poraz, kao i svaki drugi, može da bude otrežnjujući. Imam razumijevanja za umor i veliku potrošnju energije. Moramo da reagujemo na pravi način i analiziramo zašto je do njega došlo, zašto nije bilo pristupa kakvog je trebalo da bude i kako da ga vratimo. Želimo da se ova sezona završi na sjajan način. Mi smo osvojili Kup Srbije, ali borba za trofeje tek počinje", podiže tenziju Vujošević pred put u Zagreb.

Uroš Tripković takođe se osvrnuo na Rim u najavi meča sa Cibonom.

"U Rimu smo napravili veliku grešku koja mora da nam posluži za nauk. Sigurno da ćemo u Zagrebu imati adekvatan odnos. Čeka nas izuzetno teška utakmica, protiv još jednog člana Evrolige, koji je od našeg prvog meča doveo sjajna pojačanja. Cibona je bila učesnik Top 16, nikako nisu lak protivnik. Ali, Partizan, bez obzira ko je na drugoj strani, uvijek ide na pobjedu. Daćemo sve od sebe da slavimo u Zagrebu", najavio je jedan od najboljih šutera Evrope, koji je u pobjedi Partizana nad Cibonom u prvom dijelu sezone postigao osam trojki iz devet pokušaja.

Hemofarm "mora" protiv prežaljene Vojvodine

Zvezdi i Ciboni dovoljna je samo pobjeda u ovom kolu za F4, ali ne i Hemofarmu. Vrščani imaju jedan trijumf više od Zadra i, teoretski, neophodne su im obe pobjede do kraja lige, da bi i oni bukirali kartu za finale NLB sezone, ma gdje ono bude održano.

Ukoliko, ipak, Zadrani izgube u subotu (18.00) u Ljubljani, timu Stevana Karadžića pobjeda nad poslednjeplasiranom i za sledeću sezonu eliminisanom Vojvodinom u Novom Sadu značila bi kraj briga.

"Mislim da će nam biti znatno teže pošto će šansu dobiti igrači koju su do sada bili u sjenci, a iznijeli su veći dio sezone. Oni će željeti da pokažu kvalitet, da im je mjesto u Vojvodini. To me zabrinjava, motivacija tih igrača će biti veoma velika", oprezan je Karadžić, čiji je tim prošlog utorka obezbijedio plasman na Fajnal ejt turnir Evrokupa, u Torinu.

"Naša odbrana mora da bude na najvišem mogućem nivo. Samo u tom slučaju možemo se nadati pobjedi. Sve ostalo će nas dovesti u probleme. Ne smijemo da prokockamo uspjehe koje smo napravili u prethodna 24 kola. Vojvodina je do sada imala mnogo nesrećnih poraza i to baš protiv ekipa iz samog vrha tabele. Činim sve da se u ekipi što prije zaboravi Evrokup i smirim naše mlade igrače koje pobjede znaju da ponesu. To se najbolje videjlo protiv Crvene zvezde gdje poslije odlične partije na evro-sceni, nismo ličili na sebe", dodao je Karadžić, koji nije siguran da li će moći da računa na Stefana Markovića, zbog visoke temperature koju je imao prethodne nedelje.

PAROVI 25. KOLA NLB LIGE:

Bosna - Krka (20.15)

U subotu:

FMP Železnik - Budućnost (17.00)
Olimpija - Zadar (18.00)
Cibona - Partizan (18.15)
Split - Helios (19.00)
Crvena zvezda - Zagreb (19.00)
Vojvodina - Hemofarm (20.15)

TABELA: Partizan* 22-2, Cibona 18-6, Crvena zvezda 18-6, Hemofarm 17-7, Zadar 16-8, Budućnost 13-11, FMP 10-14, Bosna 10-14, Olimpija 9-15, Split 9-15, Krka 8-16, Helios 7-17, Zagreb 7-17, Vojvodina 4-20.

Parovi poslednjeg, 26. kola (subota, 21. mart): Partizan - Bosna (sreda, 18. mart, 18.00), Krka - FMP, Budućnost - Crvena zvezda, Zagreb - Olimpija, Zadar - Vojvodina, Hemofarm - Split, Helios - Cibona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC