• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda na F4, Pešić kritikovao Tadiju

Trijumf u susretu sa Zagrebom (95:83) u 25. kolu NLB lige osigurao je Crvenoj zvezdi mjesto na završnom turniru regionalnog takmičenja.

 NLB: Zvezda na F4, Pešić kritikovao Tadiju Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Zagreba rezultatom 95:83 (19:19, 29:21, 25:12, 22:31) u 25. rundi NLB lige i kolo prije kraja osigurali plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.

Zvezda ima skor 19-6, kao i drugoplasirana Cibona, u poslednjem kolu gostuje u Podgorici i u zavisnosti od rezultata naredne subote može da završi regularni dio lige između drugog i četvrtog mjesta.

"Protivnici u polufinalu mogu da nam budu Partizan ili Cibona. Pokazalo se da su to najjači timovi u ovoj ligi, pa je nama svejedno sa kim ćemo se sastati. Samo bih volio da na Fajnal for odemo zdravi i spremni, pa da vidimo koliko stvarno vrijedimo", izjavio je trener Zvezde Svetislav Pešić.

Zagreb se nalazi pri dnu tabele sa učinkom 7-18, ali je ostvario cilj time što je izbjegao poslednje mjesto.

Crveno-bijeli su već u četvrtom minutu poveli sa 12:1, ali Zagreb je do poluvremena održavao rezultatski priključak (48:40), najviše zahvaljujući nekadašnjim igračima Cibone, Damiru Mulaomeroviću i Andreju Štimcu. Igralo se brzo, sa dosta šuteva spolja i u takvom ritmu se bolje snašla Zvezda, koja je u prvih 20 minuta ubacila osam trojki iz 18 pokušaja.

Pešićeva ekipa je početkom treće četvrtine konačno uspjela da poveže period efikasne igre u napadu sa čvrstom odbranom. Serijom od 21:6, u kojoj je Lorens Roberts briljirao sa deset poena, Zvezda je povela sa 69:46 i definitivno preuzela kontrolu.

Početkom poslednje dionice zabilježeno je maksimalnih 77:52, ali su onda Zagrepčani iskoristili ležerniju igru druge petorke crveno-bijelih i na 39 sekundi prije kraja spustili razliku na "minus 10" (93:83), nakon čega je Svetislav Pešić zatražio tajm-aut.

Jedan od onih koji su ostali na klupi bio je kapiten tima Tadija Dragićević, čijim angažmanom u odbrani trener evidentno nije bio zadovoljan.

"Ako Dragićević ne bude ginuo u odbrani kao što to radi Bakić, on nikad neće postati veliki igrač. Talentovan igrač mora da trči, radi, da kao bokser nokautira svog protivnika, kada ga satjera u ćošak", osvrnuo se Pešić.

"Zagreb je moj protivnik i ja hoću da ga 'zgazim'... ne zato što ga mrzim, nego zato što sam sportista i uvijek hoću da istrčim 100 metara za 9,8 sekundi. Ako mogu da popravim rezultat na 9,7 onda hoću i to da uradim. Kako da budeš vrhunski igrač, ako ti je jedna utakmica važna, a druga nije", sa puno žara je analizirao Zvezdin strateg.

Najefikasniji kod domaćina bio je Marko Kešelj sa 19 poena. On je na asistencije Marka Marinovića dva puta uhvatio loptu u vazduhu i "zakucao" na oduševljenje oko 2.000 gledalaca.

Roberts je zabilježio 14 poena i sedam skokova, a isti učinak u napadu imali su još Tadija Dragićević i Andre Ovens. U timu Zagreba se izdvojio talentovani centar Ante Tomić sa 17 poena i devet uhvaćenih lopti.

Pešić je na kraju istakao da je ipak zadovoljan pobjedom, jer je ona u ovoj utakmici predstavljala imperativ.

"Dosta dobro smo igrali tridesetak minuta, imali smo odgovor na sve taktičke varijante Zagreba, pronalazili dobra rješenja u napadu. Poslednju četvrtinu neću da analiziram, ona je možda proizvod navike naših igrača da se brzo zadovolje visokim vođstvom".

Pešić je čestitao svima u klubu što je plasmanom među četiri ostvaren još jedan cilj postavljen na početku sezone.

"Svjestan sam da niko neće da padne u nesvjest zbog ovog što smo uradili, ali meni je glavno da ćemo poslije meča u Podgorici imati dovoljno vremena da treniramo, da ozdravimo i spremimo se za Fajnal for i domaće prvenstvo. Čitava ova sezona ostaje sezona za selekciju. Gledam ko se kako ponaša, ko ima kvalitet da ostane u Zvezdi. Svi smo pomalo na probi, pa i ja kao trener. Tu smo da napravimo kompetitivan tim za budućnost i klub koji će moći da ga vodi".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC