• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Beograd će organizovati NLB Fajnal for

Beograd je, nezvanično, prihvatio uslove postavljene od strane NLB lige i biće domaćin ovogodišnjeg Fanjal fora u Areni.

 MONDO: Beograd će organizovati NLB Fajnal for  Izvor: MONDO

Kako MONDO saznaje, organizatori finalnog turnira biće Partizan i Crvena zvezda, u saradnji sa Gradom Beogradom, a ova vijest postaće zvanična kada Skupština grada pošalje u sjedište NLB lige i formalnu garanciju da je organizacija turnira finansijski obezbijeđena.

Odluka da se načelno prihvati kandidatura za organizaciju turnira na kojem će, pored Partizana i Crvene zvezde, učestvovati još Cibona i Hemofarm, donijeta je u srijedu poslije sastanka beogradskih klubova sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, potvrđeno je MONDU.

Iz Ljubljane, prošlogodišnjeg organizatora Fajnal fora, prethodnih dana stizala su "uputstva" da je za organizaciju ovakve manifestacije neophodno izdvojiti oko 250.000 evra, plus nagradni fond, koji iznosi 100.000 evra. Da li su to cifre, koje će i Beogradu biti potrebne, nije poznato, ali jeste to da će klubovi organizatori dobiti pomoć od grada, najviše u smislu umanjenja troškova, zakupa Arene, smještaja za košarkaše Hemofarma i Cibone, organizacije prijema itd.

Takođe, u Zvezdi i Partizanu, računaju da će Arena biti dobro popunjena tokom dva dana takmičenja, za polufinala (17. april) i finale (19. april), a zamišljeno je da komplet ulaznica za sva tri meča košta svega 1.000 dinara. U najtrofejnijim srpskim klubovima vjeruju da će na taj način pokriti troškove organizacije.

Prva ideja bila je da se turnir organizuje u Pioniru, ali sa kapacitetom te dvorane (blizu 7.000 mjesta) projekat ne bi bio isplativ.

Izvor MONDA dodaje i da su troškovi, koje su kao neophodne naveli ljudi iz NLB lige (250.000 evra), "naduvani" i da Beograd, Partizan i Crvena zvezda mogu u organizacionom smislu da nadmaše prošlogodišnji turnir u prijestonici Sloveniji i sa racionalnije utrošenim novcem, a vjerovatno će potvrda te tvrdnje i stići uskoro...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC