• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Skratite prvenstvo!

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković traži da se uskladi kalendar Svislajon lige sa obavezama reprezentativnih selekcija.

 Ivković: Skratite prvenstvo!  Izvor: MONDO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, inicirao je sastanak predstavnika srpskih klubova u Jadranskoj ligi sa komesarom takmičenja domaće Svislajon lige Tihomirom Bubalom, kako bi se uskladio kalendar takmičenja sa obavezama reprezentativnih selekcija.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Ivković je u srijedu rekao da je morao da reaguje zbog "uznemirujuće činjenice" da će prvenstvo Srbije, prema sadašnjem kalendaru, biti završeno tek početkom juna.

"Morali smo da reagujemo, jer je uznemirujuća činjenica da će, po prijedlogu koji je trenutno aktuelan, naše prvenstvo biti završeno tek početkom juna, iako je prvobitni plan bio da šampionat bude okončan do 15. maja", rekao je selektor Dušan Ivković.

Ivković je pritom podsjetio na obaveze reprezentativnih selekcija Srbije, koje će tokom ljeta nastupati na mnogobrojnim takmičenjima.

"Mediteranske igre počinju 26. juna, Univerzijada 1. jula, početkom septembra je Evropsko prvenstvo seniora u Poljskoj, a predstoje i evropski šampionati kadeta, juniora i mladog tima. Igrači bi, prije početka priprema za bilo koje od tih takmičenja, trebali da imaju bar dvije nedelje za odmor pred napore koji ih čekaju", dodao je Ivković.

On je takođe rekao da se svi raduju rezultatima Partizana i Hemofarma u evropskim takmičenjima i da njima treba pružiti sve uslove da "doguraju što dalje", ali i upozorio da se "ne smije ulaziti u probleme sa kalendarom takmičenja koji bi ugrozio dinamiku priprema reprezentativnih selekcija".

Ivković je ohrabren činjenicom da je na sastanku u KSS "pokazana dobra volja svih klubova da se domaći šampionat završi što je moguće ranije".

Zbog potrebe da se kalendar što prije usaglasi, u petak će biti održana sjednica Izvršnog odbora Upravnog odbora KSS na kojoj će, uz prisustvo predsjednika svih klubova, komesar Svislajon superlige Bubalo predložiti novi kalendar tog takmičenja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC