• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorbek (CSKA) za MONDO: Pod pritiskom smo

Košarkaš CSKA Erazem Lorbek uoči duela sa Partizanom za MONDO je izjavio da je pritisak veći na evropskom prvaku, ali da se nada najboljem.

 Lorbek (CSKA) za MONDO: Pod pritiskom smo Izvor: MONDO

Još četiri dana ostala su do početka Top 8 faze košarkaške Evrolige. Srpski šampion Partizan u ovoj fazi takmičenja dobio je aktuelnog prvaka Evrope CSKA, sa kojim ove sezone ima skor 1-1.

Veoma važnu ulogu u timu Etorea Mesine igra i dvojac krilnih centara iz Slovenije - Matjaž Smodiž i Erazem Lorbek.

Lorbek je na početku ove sezone iz Lotomatike stigao u Moskvu i za MONDO govori o utiscima pred meč ekipa koje su igrale u istoj grupi na startu Evrolige. Partizan je slavio u Moskvi , a “armejci“ u Beogradu.

"Odigrali smo ove sezone dvije neizvjesne utakmice. Mislim da je naša prednost to što igramo prve dvije utakmce na domaćem terenu i ako njih riješimo u svoju korist možemo se nadati prolasku dalje“, ocijenio je Lorbek, koji je ove sezone na evroligaškom prosjeku od 12 poena i pet skokova.

Sigurno će košarkaši srpskog šampiona biti rasterećenji u duelima sa aktuelnim vladarom Evrope, koji je u odnosu na prošlogodišnju ekipu slabiji za Teodorosa Papalukasa, koji se vratio u Olimpijakos i Davida Andersena, koji je pojačao Barselonu. Na njihove pozicije dovedeni su Zoran Planinić i upravo Lorbek.

"Pritisak jeste veći na nama. Ove sezone imali smo već jednu takvu situaciju kada smo na domaćem terenu trebali da dobijemo Montepaski za prvo mjesto u grupi. Dobili smo taj meč i nadam se da ćemo i ovaj sa Partizanom".

Košarkaš šestostrukog prvaka Evrope ima visoko mišljenje o timu koji predvodi Duško Vujošević.

"To je sjajan tim, u kojem se zna ko šta igra, odnosno ko ima kakve zadatke. Uostalom svojim nastupima prethodnih sezona pokazali su da su vrhunska ekipa“.

Sa 22 godine Lorbek, koji je 2004. godina bio MVP Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, može se pohvaliti zavidnom evropskom karijerom. Košarkom je počeo da se bavi u Olimpiji iz koje odlazi jednu sezonu na Mičigen Stejt. Poslije jedne sezone u NCAA ligi vraća se u Evropu odnosno Fortitudo iz Bolonje. Potom igra polusezonu za Unikahu i Beneton, a prošle sezone nastupao je za Lotomatiku.

"Zadovoljan sam dosadašnjim razvojem moje karijere. Za sada sve ide po planu. Mlad sam igrač trenutno sam u vrhunskom evropskom klubu kao sto je CSKA i prezadovoljan sam”, rekao je 208 centimetara visoki reprezentativac Slovenije.

Lorbek potiče iz sportske porodice. Otac Rade je direktor regionalne NLB lige, dok braća Domen i Klemen su takođe košarkaši. Domen igra u Bentonu, a Klemen u Polzeli.

“Otac je imao veliki uticaj na mene da krenem sa košarkom. Veoma je važno to kad imaš nekoga da te usmijerava. A i to što mi braća igraju daje mi dodatni motiv da igram sve bolje i drago mi je što se svi bavimo ovim sportom”, završio je priču za MONDO najstariji od braće Lorbek.

(Nemanja Babić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC