• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka crno-bijelima: Biće bolje

Snežana Samardžić-Marković upoznala delegaciju KK Partizan sa prijedlozima rješenja za poboljšanje stanja u srpskoj košarci.

 Ministarka crno-bijelima: Biće bolje Izvor: MONDO


Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković sastala se u petak sa igračima i stručnim štabom košarkaškog kluba Partizan, čestitala im na značajnom uspjehu i upoznala ih sa strategijom Ministarstva i predlozima rješenja kojima bi se poboljšalo stanje u srpskoj košarci.

Samardžić-Marković posebno je istakla značaj koji Partizan ima za srpski sport uopšte, jer se radi o klubu koji je bio prvak Evrope, višestruki osvajač Kupa Radivoja Koraća, višestruki državni prvak i ima jednu od najboljih košarkaških škola u Evropi.

Prema njenim riječima, Srbija prvi put ima usvojenu Strategiju razvoja sporta, koji je i u Ustavu označen kao djelatnost od nacionalnog interesa. Prioritet strategije su djeca, ali njihovo uključivanje u sport nije moguće bez motivacije koju predstavljaju rezultati naših vrhunskih sportista.

Govoreći o prijedlogu novog Zakona o sportu, Samardžić-Marković je istakla da je cilj Ministarstva da se njegovim donošenjem omogući stvaranje okvira za održivo finansiranje sportskih organizacija. Iako Partizan nema svoje objekte, on ima ime koje je prepoznatljivo širom Evrope i koje zahvaljujući odličnim rezultatima ima vrijednost za potencijalne ulagače.

Šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević zahvalio je ministarki na dosadašnjoj podršci i upoznao je sa izazovima sa kojima se klub susreće u radu, a prije svega sa finansijskim problemima.

Vujošević je dodao da se nada da će biti pronađeno rješenje kojim će taj problem biti trajno riješen i kojim će se omogućiti da Partizan nastavi da postiže značajne rezultate.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da se klub i pored problema sa kojima se susreće i dalje nalazi u evropskom vrhu i da se nada da će se novim rješenjima omogućiti da Partizan konačno dobije okvir u kome će biti moguće održivo finansiranje.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC