• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moris: Dobro je što ne počinjemo u Beogradu

Terens Moris je prošle sezone izabran u najbolju petorku Evrolige. Tada je igrao za Makabi, a sada za CSKA i želi da osvoji titulu prvaka Evrope.

 Moris: Dobro je što ne počinjemo u Beogradu Izvor: MONDO

Na tom putu mu je sljedeća prepreka Partizan. Za sajt Evrolige analizirao je crno-bijele i predstojeće duele sa njima.

Na konstataciju da su "armejcima" najteži mečevi u dosadašnjem dijelu sezone bili upravo protiv tima Duška Vujoviševića, 207 centimetara visoki Amerikanac je rekao:

"Imaju prije svega dobre ofanzivne igrače. Odličan su kolektiv, ali su protiv nas dosta koristili igru 'jedan na jedan'. To nas je mnogo mučilo u obe utakmice", počeo je priču Terens Moris.

"Nismo igrali dobro u gostima, ali smo pobijedili. Nismo se proslavili ni kod kuće, a taj meč smo izgubili. Završnica je u Beogradu bila neizvjesna, pa iako su oni imali nekoliko ofanzivnih skokova u posljednjim trenucima, ispromašivali su se. Zato sada moramo da nametnemo svoju igru od starta. Ne smijemo tako mladom timu da dozvolimo da stekne samopouzdanje", dodao je krilni igrač CSKA.

Moris je igrao pred punim tribinama "Pionira" i zna kakav pakao čeka "armejce" u Beogradskoj areni.

"Plan nam je da se prvo pobrinemo za dve utakmice u Moskvi, da dobijemo obje. Poznato nam je kakvi su navijači Partizana i kakvu energiju daju ekipi. Zato je dobro što uvodne mečeve serije igramo kod kuće. Ako povedemo 2:0, na protivniku će biti veliki pritisak. Dobro je što imamo prednost domaćeg terena, pogotovo zbog atmosfere u Beogradu".

Osvrnuo se Moris i na probleme sa kojim će se njegov tim suočiti na terenu.

"Partizan ima nekoliko svestranih igrača. Tepić je efikasan, Veličković, iako krilo, može da spusti loptu na zemlju i da šutira iz daljine, Vraneš je velika smetnja u reketu"...

Ipak, Moris je optimista po pitanju plasmana na fajnal-for u Berlinu.

"Važno je samo da odigramo kako znamo i da pazimo da ne upadnemo u njihovu igu. Kao što sam već rekao, nismo dobro igrali protiv Partizana, ali imamo samopouzdanje i znamo šta možemo da očekujemo od rivala. Motiv nam sigurno neće nedostajati", predočio je na kraju Terens Moris.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC