• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Može li Partizan da ponovi 1998?

Utakmicom CSKA - Partizan, koja je na programu u utorak od 18,15 sati, počinje četvrtfinale Evrolige u košarci.

 EL: Može li Partizan da ponovi 1998? Izvor: MONDO

Šampion Srbije u duel protiv aktuelnog prvaka Evrope ulazi s nadom da bi moglo da se desi čudo i ponovi 1998, kada su "crno-bijeli" u istoj fazi takmičenja eliminisali "armejce".

CSKA u utakmicu ulazi kao favorit, ali rezultati koje Partizan poslednjih sezona ostvaruje u Evroligi nikome, pa ni moćnom ruskom timu, ne daju pravo da se unaprijed proglasi za pobjednika.

Pored toga, CSKA nije stekao psihološku, a ni rezultatsku prednost u dva duela protiv Partizana odigrana u ovoj sezoni. Meč u Beogradu Rusi su dobili 63:62, ali samo zahvaljujući tome što su igrači Partizana u poslednjim trenucma promašili čak tri zicera za pobjedu, dok su u Moskvi "crno-bijeli" slavili sa 66:63.

Međutim, trener Partizana Duško Vujošević ulogu favorita prepustio je domaćinu, ali ne krije da ipak vjeruje da su njegovi igrači spremni za novo iznenađenje.

"CSKA je jedan od dva ili tri najjača tima u Evropi i ne mogu da budem optimista, ali vjerujem u moje igrače koji su već dokazali da su u stanju da pobijede jače od sebe. Pobjeda u grupi koju smo ostvarili u Moskvi daje nam dodatno samopouzdanje i motivaciju. Daćemo sve od sebe i uradićemo sve da u Begradu odigramo dvije utakmice", rekao je Vujošević.

Kapiten Beograđana Petar Božić kaže da su igrači srećni što su dobili priliku da se nadmeću sa prvakom Evrope, ali da ih ta činjenica sama po sebi ne zadovoljava.

"Predstoje nam najteže utakmice u sezoni. Svjesni smo da je CSKA ekipa sastavljena od igrača ekstra kvaliteta, ali svejedno u Moskvu smo došli da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da napravimo iznenađenje", rekao je Božić.

Sa druge strane Moskovljani ne prihvataju ulogu favorita i podvlače da su podjednake šanse za plasman na Fajnal for.

"Ovo je plej of i čeka nas veoma teška serija. Svi timovi koji su stigli do četvrtfinala to su zaslužili, a mi veoma dobro pamtimo utakmice protiv Partizana. Dobro smo analzirali te duele i znamo da će to biti izbalansirana serija u kojoj će odbrane imati najvažniju ulogu", rekao je Italijan Etore Mesina, koji sa klupe vodi "armejce".

Prema njegovim riječima, pripreme za duel protiv Partizana uglavnom su se bazirale na sitnim detaljima.

"Ako želimo da dobijemo seriju, a želimo, moraćemo se koncentrisati na nekoliko detalja, a prije svega na skok, jer nam je protivnik najbolja skakačaka ekipa Evrolige. Tome smo posvetili najviše pažnje u pripremama i vjerujem da smo spremni za izazov", rekao je Mesina.

Mišljenje trenera dijeli i Matijaž Smodiš, koji kaže da su on i njegovi saigrači spremni da odigraju svih pet utakmica.

"Uvjeren sam da nas čeka teška i duga serija. Gotovo sam siguran da ćemo odigrati svih pet utakmica. Partizan ima veoma talentovani mladi tim, pun igrača koji gore od želje da se dokažu na velikoj sceni. U ovoj sezoni već su dobili nekoliko veoma jakih protivnika i biće veoma teško kontolisati njihov entuzijazam, pogotovo u Beogradu", rekao je Smodiš.

Četvrtfinalna serija igra se do tri pobjede, a počinje u utorak u Moskvi. Drugi susret će takođe biti odigran u glavnom gradu Rusije 26. marta, a treći u Beogradu 31. marta.

Ukoliko poslije toga ne bude bio poznat pobjednik, četvrta utakmica bila bi odigrana u Beogradskoj areni 2. aprila, a peta odlučujuća ponovo u Moskvi šest dana kasnije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC