• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: CSKA se odbranio - 1:0!

Košarkaši Partizana poraženi su od CSKA rezultatom 56:47, na startu četvrtfinalne plej-of serije Evrolige.

 EL: CSKA se odbranio - 1:0! Izvor: MONDO

Ispostavilo se da je aktuelni šampion Evrope riješio meč paklenom odbranom u prvih deset minuta. Moskovljani su u drugoj dionici otišli na "plus 15" i priveli posao kraju bez većih poteškoća - 56:47 (13:3, 17:17, 13:11, 13:16).

Naredna utakmica igra se u četvrtak, takođe u glavnom gradu Rusije. Ako CSKA još jednom uspije da iskoristi prednost domaćeg terena, naći će se na korak od sedmog uzastopnog odlaska na Fajnal for.

Partizan je u dva okršaja sa CSKA u grupi primio po 63 poena. Jednom je izgubio minimalnom razlikom, a drugi put pobijedio. Da je neko prije ove utakmice rekao Dušku Vujoševiću da će njegov tim primiti samo 56 poena, treneru Partizana vjerovatno bi se nasmiješio brk - pomislio bi da je pobjeda nadohvat ruke.

Ali CSKA je pokazao koliko je iskusna, kvalitetna i "namazana" ekipa. Peti put ove sezone sveli su protivnika na manje od 60 poena, a drugi put ispod 50. Oni su u prvom kolu Top 16 faze pobijedili Fenerbahče sa 66:48, i to kao gosti.

U susretu koji je obilježen požrtvovanom igrom u defanzivi oba tima, CSKA i Partizan imali su samo po jednog raspoloženog napadača.

"Armejce" je sa 16 poena - od toga 12 u prvom poluvremenu - predvodio slovenački centar Erazem Lorbek, dok je dvocifren učinak kod crno-bijelih imao jedino Uroš Tripković. Dao je 12 poena uz 50 odsto šuta (5/10).

Ostatak beogradskog tima ubacio je tek 33 odsto šuteva iz igre, a domaći igrači previše često (12 puta) su dolazili do skoka u napadu. Posebno u drugom poluvremenu, time su u velikoj mjeri "poništili" odličnu odbranu crno-bijelih, ali i neuobičajeno veliki broj sopstvenih promašaja (trojke 2/22).

Partizan je u finišu druge četvrtine smanjio na 30:20, što nije bio loš rezultat, s obzirom na neviđene muke koje je srpski prvak imao u fazi napada.

Crno-bijeli su prve poene na utakmici (trojka Tripkovića) postigli poslije nepunih šest minuta, a do 16. minuta i kontre koju je takođe završio Tripković nisu imali nijedan pogodak za dva poena!

Kada je trebalo nastaviti sa "otapanjem" razlike, Partizan je omogućio domaćinu da otvori treću dionicu serijom od 6:0 i ode na teško dostižnih 36:20.

Vraneš je blokirao šut Lorbeka u silaznoj putanji, Vujošević zbog protesta dobio tehničku grešku, što su znalački kaznili Šiškauskas sa linije slobodnih bacanja i Smodiš ispod koša, uprkos blokadi Veselog.

Tračak nade u posljednjoj četvrtini doneli su Veseli i Tepić (45:38, 47:40 u 34. minutu).

U narednom napadu upravo je Milenko Tepić promašio trojku za "minus četiri", zatim izgubio loptu poslije skoka Lazmea, da bi Hrijapa i Šiškauskas na drugoj strani otklonili sve sumnje u pobjedu "moskviča".

CSKA je dobio bitku, rat se nastavlja...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC