• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: PAO i Oli sigurni, TAU se gostio

Panatinaikos i Olimpijakos u utorak uveče su krenuli stopama CSKA, dok je Barselona u susretu sa Taukeramikom prokockala prednost domaćeg parketa.

 EL: PAO i Oli sigurni, TAU se gostio Izvor: MONDO

Tri od četiri evroligaške plej-of serije donijele su relativno ubedljive pobjede domaćina, mada je po igri i kretanju rezultata moglo da bude svašta. Drugi mečevi na programu su u četvrtak i poslije njih će možda moći da se nasluti ko će prvi da dogura do željene tri pobjede.

Panatinaikos je bez povređenog Dijamantidisa savladao Montepaski rezultatom 90:85. Nikola Peković je za samo 17 minuta postigao 21 poen i bio najefikasniji igrač "zelenih", dok je Dušan Kecman igrao pet minuta i zabilježio po skok i asistenciju.

Igrači odluke ipak su bili Antonis Fotsis i Dru Nikolas, koji su trojkama u samom finišu odbili posljednji nalet vrlo dobrih gostiju.

U timu iz Sijene, kojem je nedostajao centar Krištof Lavrinovič, dvojica igrača su dala dve trećine od ukupnog broja poena. Terel Mekintajer nanizao je 27, uz šest skokova i šest asistencija, a Romejn Sato 29, kao i devet uhvaćenih lopti.

U drugom dijelu Atine takođe su se radovali grčki navijači. Olimpijakos je dobio prvu i poslednju četvrtinu sa po deset poena razlike, što mu je bilo dovoljno za trijumf nad Real Madridom - 88:79.

Nikola Vujčić i Lin Grir postigli su po 19 poena, dok je veteran Teo Papalukas zabeležio 13 poena i isto toliko asistencija! Zoran Erceg na parketu je proveo tri minuta i postigao dva poena, Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

Taukeramika je napravila važan korak na putu ka završnom turniru. Gosti su na poluvreme otišli sa 11 poena viška, što im je u "divljoj" igri u nastavku bilo dovoljno za pobjedu u Barseloni od 84:75.

Igrač utakmice bio je Argentinac Pablo Priđoni sa 17 poena, pet skokova i osam asistencija. On je šutirao trojke 5/7, a najvažniju je ubacio dva minuta prije kraja, pri rezultatu 77:72.

Igor Rakočević nije bio naročito raspoložen (15 poena, šut za dva 3/8, za trojku 1/5, penali 6/6), kao ni Huan Karlos Navaro (4/8, 1/6, 6/6) na drugoj strani.

Šampion Evrope CSKA u Moskvi je bio bolji od Partizana - 56:47.

Drugi mečevi na rasporedu su 26. marta, treći 31. marta, a eventualni četvrti 2. aprila.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC