• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA BiH: Počinje trka za šampiona

Ovog vikedna počinje "Liga 8" BiH poslije koje će biti jasno ko će biti šampion, ali i koje će dvije ekipe nastupiti naredne sezone u NLB ligi.

 KOŠARKA BiH: Počinje trka za šampiona Izvor: MONDO

Utakicom Leotar-Bosna koja je na programu u petak počinje „Liga 8 BiH”, poslije koje će biti poznat šampion BIH, ali i dva predstavnika, koji će sledeće sezone nastupati u regionalnoj NLB ligi, tako da će ovogodišnja završnica dobiti na još većem značaju.

Po kvalitetu ekipa najveći favoriti za naslov su aktuelni prvak sarajevska Bosna, Igokea Partizan, koja je bila neprikosnovena u “Ligi 13“ sa samo dva poraza i uvjek neugodni Široki Brijeg.
U Igokei ne skrivaju ambicije. Želja im je da sledeće sezone u Aleksandrovcu gostuju Patizan, Crvena Zvezda, Cibona...
“Ove godine se otvara mogućnost igranja regionalnog takmičenja tako da šampionat dobija na još većem značaju. Ima dosta kvalitetnih ekipa. Neće biti lako posebno na gostovanjima i tu svaki kiks može skupo da nas košata. Glavni rivali za prvo mjesto svakako će nam biti Bosna i Široki Brijeg”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

U Borac Nektaru su pred start „Lige 8“ doveli četiri nova igrača. Danilo Palalić, Filip Adamović, Stefan Fekete i Dragan Đuranović pojačali su banjaluči tim.Nakon burne sezone u kojoj su promijenili dva trenera , te pet igrača žele da poprave utisak.
„ Želimo da te mlađe igrače istrpimo da vidimo na koga možemo da računamo, ali sigurno je da nikome nećemo biti lak protivnik. Što se tiče favorita tu će o prvaku odlučivati Bosna, Igokea i Široki mada nisu bez šansi i Sloboda Dita i Zrinjski”, mišljanja je pomoćni trener Borac Nektara Tomica Zirojević.
Kapiten Borca Bojan Milinović vjeruje u svoj tim.
„ Naše ambicije su da pokušamo odigrati što bolje i da budemo pri vrhu,a sigurno je da se nikom nećemo predati”, rekao je Milinović.
Na osnovu plasmana u Ligi 8 najbolje četiri ekipe nastavljaju borbu za titulu. Igraće prvi protiv četvrtog, odnosno drugi protiv trećeplasiranog tima. U polufinalnim serijama i u finalu igra se na dvije pobjede. Plasman u NLB ligu obezbijediće prvak BiH i najbolje plasirana ekipa poslije Lige 8. Ukoliko je riječ o istoj ekipi u regionalno takmičenje ide finalista plej ofa.

U utakmicama prvog kola sastaju se
Petak: Bosna - Leotar
Subota:
Zrinjski - Borac Nektar
Široki Eronet - Sloboda Dita
Hercegovac - Igokea Partizan . (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC