• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Hemofarm rasterećen u Torinu

Košarkaši Hemofarma u četvrtak će na početku Fajnal ejt turnira Evrokupa odmjeriti snage sa favorizovanim Dinamom iz Moskve.

 Karadžić: Hemofarm rasterećen u Torinu Izvor: MONDO

Pažnja košarkaške javnosti ovih dana je uglavnom centrirana na mečeve Partizana i CSKA u četvrtfinalu Evrolige, ali postoji još jedan srpski klub kojem naredne nedjelje predstoji veliki ispit na međunarodnoj sceni.

Košarkaši Hemofarma u četvrtak će na početku Fajnal ejt turnira Evrokupa odmjeriti snage sa favorizovanim Dinamom iz Moskve i pokušati da iznenade sve plasmanom u polufinale.

Dinamo je ljetos uložio mnogo novca u postojeći sastav, doveo Boštjana Nahbara iz NBA lige, trofejnog trenera Dejvida Blata, dok je Hemofarm nastavio sa politikom oslanjanja na domaće, uglavnom mlade i perspektivne snage.

"Pred početak takmičenja ambicije su nam bile da se plasiramo među 16, ali smo odlaskom na završni turnir ostvarili izvanredan rezultat. Jako je važno da smo se u žestokoj evropskoj konkurenciji oslanjali na sopstvene snage, da ćemo na Fajnal ejtu biti jedina ekipa bez stranaca", rekao je u razgovoru za "Blic" Stevan Karadžić.

Trener Vrščana konstatovao je da Dinamo važi za izrazitog favorita, ali da Hemofarm ima svoje razloge za borbu.

"Oni su u drugoj fazi ostvarili svih šest pobjeda. Iskusniji su i sigurno je da ću im prepustiti ulogu favorita. Međutim, mi idemo u Torino rasterećeni, da damo sve od sebe i iznenadimo Dinamo, što bi bio fenomenalan uspjeh. Ako se zna da su nosioci igre mladi i da smo sve ostvarili bez najboljeg igrača, povrijeđenog Vladana Vukosavljevića, onda rezultati dobijaju još veći značaj".

U ostalim četvrtfinalnim utakmicama igraće Beneton - Lijetuvos Ritas (četvrtak), Pamesa - Himki i Bilbao - Zadar (petak).

Kako god bude, Fajnal ejt Evrokupa brzo će postati prošlost. Na red će stići završnica NLB lige u Beogradskoj areni i početak domaće Superlige. Hemofarm će se u polufinalu regionalnog takmičenja sastati sa Cibonom.

"Imaju velike ambicije, jer im se Zadar približio u bodovanju za Evroligu, pa bi osvajanjem trofeja zabetonirali svoju poziciju. U pobjedama smo ove sezone 1:1 i možemo da se nosimo sa njima, pogotovo što ćemo igrati u Beogradu, na domaćem terenu".

Rivali u prvoj fazi Superlige su Crvena zvezda, Lajonsi i Borac. Karadžić kaže da nije u redu što će se utakmice igrati po ubrzanom ritmu.

"Cilj nam je prvo mjesto u grupi, kako bismo dobili lakšeg rivala u polufinalu plej-ofa, FMP ili Vojvodinu. Ritam igranja utakmica svaki drugi dan, koji nam je nametnut - nije human, a mogućnost povreda igrača velika. Ne znam o čemu se tu radi, ali očigledno je nekom u interesu da obezvrijedi domaće prvenstvo. Neka ovo služi na čast komesaru lige Tihomiru Bubalu i ljudima koji su pravili kalendar!"

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC