• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne želimo osvetu, samo pobjedu

Vrijeme je za još jedan košarkaški spektakl u Areni, svi u Partizanu se nadaju ne i posljednji ove sedmice.

 Vujošević: Ne želimo osvetu, samo pobjedu Izvor: MONDO

Crno-bijeli u utorak od 20.45 časova dočekuju CSKA, u pokušaju da produže svoju evrosezonu makar do četvrtka. Aktuelni prvak Evrope i Rusije vodi sa 2:0 i ne može da ne bude proglašen favoritom i uoči mečeva na gostujućem parketu.

Trener Partizana Duško Vujošević poželio je bučno, ali sportsko navijanje, naglasivši da bi jedini motiv trebalo da bude - pobjeda.

"Prepuna Arena nam mnogo znači, ne samo za sljedeću utakmicu, nego i kao priznanje za ono što smo postigli. Navijačima poručujem da nam ne treba želja za osvetom, već samo maksimalan motiv da se pobijedi. Ne treba da nas lomljenjem stolica dovode u još težu situaciju. Neka navijanje bude žestoko, ali sportsko, da niko ne dobije povod da prijeti prekidom utakmice", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Crno-bijeli će, u zamjenu, dati sve od sebe da se igra još jedan meč u Areni. Ako bude četvrte utakmice, ulaznice za nju će se prodavati 1. aprila od osam časova ujutru.

"Ja sam obećao četvrtu utakmicu i trudićemo se da obećanje ispunimo. Gubimo 2:0, ali naravno da se nismo odrekli Evrolige. Međutim, da se ova serija završi i sa 5:0 za njih, Partizanova sezona ne može da se okarakteriše nikako drugačije osim kao sjajna".

Vujošević očigledno i dalje stoji pri izjavama o tendencioznom suđenju, koje je dao u Moskvi.

"CSKA je jak klub na svim nivoima, pokušaće to da dokažu i u Beogradu. Oni ovdje dolaze sa ambicijom da nas dobiju u tri utakmice, učiniće sve za to, na terenu i van njega!"

Opterećenje iz medija

Uroš Tripković rekao je da će se igrači "potruditi da naprave spektakl".

"U Moskvi nismo bili na svom uobičajenom nivou, ali smo se ipak borili svih 40 minuta. Trudićemo se da treću odigramo kako najbolje znamo".

Postavljeno mu je pitanje zašto su u drugoj utakmici psihološki pali i dozvolili CSKA da lakše "prelomi" rezultat, na šta se Vujošević ljutnuo.

"Kako su to pali? Tako što se Vitkovac u 40. minutu bacio za loptom? Ekipa se maksimalno borila i ako nešto nije valjalo, to se dogodilo zbog pritiska. Naravno, čovjek mora da bude jači od svega. Ali ako se na dan utakmice piše da Veličković ide u CSKA, da Partizan dovodi Dašića i Gordića, koje bih ja volio da imam u timu, onda to mora da predstavlja opterećenje".

Trener Partizana složio se sa konstatacijom da se Erazem Lorbek ove sezone "naigrao košarke" protiv crno-bijelih, dodavši da je to i posljedica velikog kvaliteta ostalih igrača CSKA.

"Naš osnovni cilj, što se tiče visokih igrača, bio je da zaustavimo Smodiša. Lorbek je jako napredovao, maksimalno je posvećen košarci. Međutim, on je u timu sa veoma dobrim igračima, što mu daje mogućnost da napada u najgorem slučaju 'jedan na jedan', a ako protivnička odbrana odluči da pomogne na nekom od spoljnih igrača, često ima otvorene i lake šuteve".

Vujošević je dodao da se Žarko Rakočević poslije povrede kolena u nedjelju uveče privremeno nalazi van stroja, ali da bi trebalo da igra. Konačna odluka pašće poslije treninga u ponedjeljak uveče.

PAROVI TREĆIH UTAKMICA ČETVRTFINALA

Taukeramika - Barselona (20.30), rezultat u pobjedama 1:1

Real Madrid - Olimpijakos (20.45), u pobjedama 0:2

Montepaski - Panatinaikos (20.45), u pobjedama 1:1

Partizan - CSKA (20.45), u pobjedama 0:2

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC