• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli: Izvanredna sezona

Svjesni da su u Evroligi dogurali dalje nego što je iko očekivao, košarkaši Partizana nisu poslije eliminacije u četvrtfinalu bili previše tužni.

 Crno-bijeli: Izvanredna sezona Izvor: MONDO

Opšta ocjena učinka u seriji sa CSKA glasi: dali smo sve što smo imali, Moskovljani su pokazali zašto su konstantno u vrhu Evrope, Partizan se okreće odbrani trofeja u NLB ligi i Superligi Srbije.

"Mislim da je iza nas izvanredna sezona u Evroligi. Kao i uvijek, maksimalno smo se borili i pokazali da imamo kvalitet. Nažalost, ovo je bila posljednja utakmica, nemamo ništa od daljeg razmišljanja o tome. Moramo da se okrenemo Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu, da dokažemo da smo najkvalitetnija ekipa na ovim prostorima", rekao je Novica Veličković.

Poslije slabih partija u prve dve utakmice, u trećoj je "eksplodirao" do 26 poena, ali u napadu nije imao ko da ga isprati. Veličković je odbio da stvari posmatra na taj način.

"Mi smo kao kolektiv dosta jaki, to nas krasi cijele sezone. Ne bih nikada izdvajao ni sebe ni bilo koga. Zajedništvo je naša najveća snaga i razlog što smo dogurali dovde".

Ekipi CSKA, sa kojom su ga mediji povezivali prethodnih dana, poželio je da odbrani evropsku titulu.

"Iskusni su, igraju završnice ko zna koliko godina unazad i znaju kako se igraju ovakve utakmice. Njima sve čestitke, želim im sreću na Fajnal foru".

Na pitanje da li je odigrao poslednju evroligašku utakmicu u crno-bijelom dresu, odgovorio je da ne razmišlja o tome.

"Ima još dosta da se igra, ostaju dva mjeseca do kraja sezone. Stvarno ne razmišljam na taj način".

Petar Božić, produžena ruka Duška Vujoševića u timu srpskog šampiona, smatra da je CSKA "pokazao kvalitet i moć".

"Ogromno je zadovoljstvo ukupnim rezultatom u Evroligi, a ostaje žal što nismo uspjeli makar za još jednu utakmicu da produžimo seriju - uprkos ogromnoj želji koju smo imali i podršci 22.000 ljudi, kojima se zahvaljujem. CSKA je ekstremno kvalitetan tim. Pokazali su majstorstvo pred punom Arenom, ubacivanjem teških i važnih šuteva, čvrstinom... Što se tih stvari tiče, oni su dosta iskusniji od nas. Imaju više velikih utakmica, nama je za ovu fazu takmičenja to nedostajalo".

Kroz nedjelju dana počinje Superliga Srbije, Partizan u prvom kolu igra sa FMP-om.

"Evroliga je već večeras gotova stvar. Okrećemo se takmičenjima u kojima branimo trofeje. Dosta energije je potrošeno, ali to je dio našeg posla. Glavni dio sezone nam tek predstoji".

Milenko Tepić ove sezone je podnio ogroman teret u svim segmentima igre. Rijetki su košarkaši kojima je sa nepune 22 godine dodijeljena tolika odgovornost. Greške su sastavni dio "aranžmana".

Da li poslije tri utakmice sa CSKA za nečim posebno žali?

"Žalim za pobedama, što nismo prošli. Ako baš moram da se opredijelim za jednu stvar, to je prva utakmica, u kojoj smo prišli na sedam poena razlike i imali dva napada. To je možda bila naša šansa da seriju okrenemo u totalno drugom pravcu. Ovako je bilo izuzetno teško, oni su odigrali kvalitetno i zasluženo idu na Fajnal for", rekao je Tepić.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press, Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC