• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorbek demantuje Opačića, Đordiju "sve jasno"

"Izgleda da nekima ipak nije jednostavno da shvate kako funkcioniše taj sistem bodovanja", rekao je prvi čovjek regionalnog takmičenja.

 Lorbek demantuje Opačića, Đordiju "sve jasno" Izvor: MONDO

Predsjednik Jadranske košarkaške asocijacije (ABA) Radovan Lorbek izjavio je da je generalni menadžer Crvene zvezde Milan Opačić pogrešno razumio da sistem bodovanja u Jadranskoj ligi ne važi za Evroligu.

Generalni menadžer Crvene zvezde u subotu je u Torinu razgovarao sa direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

"Izgleda da je gospodin Opačić pogrešno razumio. To zaista nema blage veze ni sa čim", rekao je Lorbek agenciji Beta.

On je dodao da do promjena u sistemu bodovanja za Evroligu nije ni moglo da dođe bez sastanka nadležnih organa tog takmičenja.

"I da je neko želio da promijeni pravila, nije mogao to da uradi bez sastanaka nadležnih tela, a toga nije bilo. Izgleda da nekima ipak nije jednostavno da shvate kako funkcioniše taj sistem bodovanja", zaključio je Lorbek.

Đordi Bertomeu bio je zbunjen Opačićevom izjavom. Na pitanje kako tim iz Srbije može da se plasira u Evroligu odgovorio je da je "sve jasno".

"Najbolje rangirani tim iz NLB lige ide u Evroligu, po jedan iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Gospodinu Opačiću rekao sam isto što i vama", izjavio je Bertomeu, prenosi "Žurnal" u izdanju od nedelje.

Rukovodstvo Evrolige odlučilo je na poslednjem sastanku, održanom 17. februara u Rimu, da pravo učešća u takmičenju imaju klubovi sa A i B licencom, kao i ekipe iz kvalifikacija.

B licenca se dobija na osnovu bodova osvojenih u Evroligi, evropskim takmičenjima i domaćem prvenstvu. Ranije je objavljeno da Jadranska liga donosi najveći broj bodova.

Crvena zvezda smatra da odluka donijeta u Rimu nije zvanična i traži da Evroliga razjasni da li pod "nacionalnim šampionatom" podrazumijeva NLB ligu ili Superligu Srbije.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC