• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan i Tadija: Poguraćemo jedan drugog!

Krilni centri Crvene zvezde Ivan Radenović i Tadija Dragićević konkurenciju na svojoj poziciji doživljavaju na zdrav, sportski način.

Povreda i početak višemjesečnog oporavka Luke Mitrovića primorali su u decembru trenera Zvezde Dejana Radonjića da povremeno premiješta krila Blejka Šilba i Marka Simonovića na poziciju "četiri".

Do kraja prošle nedjelje.

Njih dvojica su, uz mladog Marka Tejića, pomagali Ivanu Radenoviću na mjestu krilnog centra i doprinijeli da crveno-bijeli uspješno prebrode period do dolaska Tadije Dragićevića, prije šest dana.

Bivši kapiten crveno-bijelih debitovao je u subotu protiv Igokee, a u srijedu, protiv Bilbaa, potpuno ravnopravno konkurisao za mjesto u timu (10 poena za 18,4 minuta u igri).

Dolaskom još jednog krilnog centra, Simonović se vratio na svoju osnovnu poziciju, Šilb je počeo da provodi sve više vremena na klupi (u subotu igrao 13 minuta, u srijedu 12), a Radenović je dobio kvalitetnog konkurenta na svom mjestu, za koga kaže da ga može učiniti samo boljim igračem.

"To je pozitivna konkurencija i obojici će pomoći, kao i cijelom timu. Poguraće i jednog i drugog da radimo još više. Dosta smo različiti igrači i u tom smislu ekipa može da nas koristi u različitim situacijama protiv različitih ekipa", rekao je Radenović za MONDO poslije pobjede nad Bilbaom.

On je u važnom i ubjedljivom trijumfu nad Baskijcima učestvovao sa devet poena, pet skokova i čak pet asistencija.

"U suštini tražim sebe kroz igru cijelog tima, tako da ću uvijek pokušati da najbolje iskoristim ono što mi protivnik dopusti. Da li ću da razigram druge ili sebe, to zavisi od situacije. Večeras sam imao priliku da malo 'otvorim utakmicu' i drugim igračima. Kada se 'raširi' igra i kada se pogode pojedini šutevi, onda se stvori i prostor za visoke igrače. Tako to ide", dodao je Radenović.

Tadija Dragićević igrao je u srijedu više nego protiv Igokee, šutirao bez greške za dva (5/5, 0/2 za tri), uz pet skokova. Svjestan je da ga očekuje uigravanje sa saigračima, mada za to neće imati mnogo vremena.

"Odlično mi je u klubu. Sve je na mjestu i imamo jak sastav, što je veoma bitno. Svako može i da postigne koš i da odigra dobru odbranu i mislim da se i sa strane primijeti kada svako pruži doprinos kada uđe u igru. I ta konkurencija između nas dvojice (njega i Radenovića) je jako bitna zbog treninga, da se vježbaš stalno i budeš sve bolji..."
, rekao je Dragićević za MONDO.

Doskorašnji igrač Efesa ne slaže se sa ocjenama da se u Zvezdi "gomilaju igrači".

"Skladna smo cjelina i ne mislim da ima 'gomilanja' igrača, jer trener pruža svakome minutažu, a mi igrači pokušavamo da to maksimalno iskoristimo", u dahu je nastavio.

Bivšem kapitenu Crvene zvezde mnogo se stvari izdogađalo u posljednjih nedjelju dana.

"Sve se brzo odigralo od mog dolaska iz Istanbula. Odmah su došle i utakmice i mislim da, za sada, dosta dobro ide. Pokušaću da malo poguram, da ide još bolje. Nemam mnogo vremena da sabiram utiske, jer pokušavam da što prije uđem u sistem. Malo mi je i čudno što sam tu, dok svakodnevno dolazim na treninge... Često pomislim da sam samo svratio kući, pa da bi uskoro trebalo da otputujem negde (smijeh)".

Nekoliko je stvari u srijedu moglo da podsjeti navijače Zvezde na 14. novembar 2006, kada je u crveno-bijelom "Pioniru" poražen Real, 100:81. Kao te večeri, za crveno-bijele je igrao Dragićević, a za gostujući tim, ovog puta Bilbao, nastupali su Lopez, Ervel i Mumbru.

"Sjećam se te utakmice, i tada smo ubacili sto poena, a za njih su igrali Lopez, Mumbru, Ervel... Moramo da se potrudimo da ovakav domaći teren iskoristimo što bolje. Ovo je zaista fenomenalan ambijent. Strast naših ljudi za košarkom te nosi od početka do kraja utakmice, u pozitivnom smislu. Uživanje je igrati u takvom okruženju".

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC