• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan nije izdržao u Minhenu

Crno-bijeli u 26. minutu imali "plus 14", ali se Bajern brzo vratio u život i zasluženo slavio - 71:65 (17:20, 17:22, 18:14, 19:9).

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da zabilježe prvu pobjedu u Top 16 fazi Evrolige.

Ako Real i CSKA u petak pred svojim navijačima (očekivano) trijumfuju, u grupi F će četiri ekipe imati skor 2-0, a druge četiri 0-2, uključujući crno-bijele, koji u sljedećem kolu dočekuju CSKA.

Mogao je šampion Srbije da se nađe u povoljnijem položaju, ali su ga "kratka" klupa i izuzetno neproduktivan napad u posljednjih 10-15 minuta koštali vrijednih bodova na gostovanju u Minhenu.

Imao je Partizan 38:52 u 26. minutu, kontrolisao ritam utakmice i rezultat, međutim, od trenutka kada je Dejan Musli pod košem promašio za "plus 16", kao da se pritiskom na dugme sve preokrenulo u korist domaćina.

Igrači Bajerna su zaoštrili odbranu na Bogdanoviću i Kinziju, poslije 30 minuta mučenja im se "otvorio" i šut za tri poena, tako da su sredinom posljednje dionice prešli u vođstvo (61:59 - 34. minut), koje do kraja nisu ispuštali.

Bavarci su do rezultata 46:54 u samom finišu treće četvrtine šutirali trojke 3/21, da bi 15 od svojih 25 poena do kraja meča ubacili van linije od 6,75 metara.

Šafarcik i Dilejni donijeli su brz priključak (52:56) i ubacili "vodu u uši" crno-bijelima.

Statistika često prikriva bitnije stvari od brojki, ali u Partizanovom slučaju je sve jasno - Bogdanović 24, Kinzi 20, Lovernj 11 poena. Ostatak tima - 10.

Bogdanović je 16 poena ubacio u prvom poluvremenu, Kinzi 11 (od timskih 14) u trećoj četvrtini. U pojedinim fazama utakmice ih je nosila zaista nevjerovatna inspiracija, ali to nije moglo da traje vječno.

Centri su za čitavo drugo poluvrijeme postigli svega tri poena (sve iz slobodnih bacanja), dok je Dragan Milosavljević za 37 minuta ostao na dva ubačena penala, uz šut iz igre 0/8.

Objektivno, Partizan je do neizvjesne završnice stigao uz dosta sreće, jer je Bajern samo djelimično profitirao na svojoj čvrstoj odbrani i protivnikovim greškama.

Bogdanovićeva trojka za 66:65 dva minuta prije kraja bila je posljednji tračak nade.

Centar Džon Brajant koji sekund kasnije se našao u "ofsajdu" i lako poentirao za 68:65, da bi poslije izgubljene lopte Lovernja i skoka u napadu Tompsona, Šafarcik trojkom iz ćoška zapečatio sudbinu Beograđana - 71:65!

Što se tiče prvog poluvremena, Bajern je poveo sa 9:2, a Partizan svojom poznatom zonom "1-3-1" napravio preokret.

Domaći košarkaši su se propisno ispromašivali (trojke 3/17), pa su crno-bijeli brzo uhvatili priključak i trajno prešli u vođstvo trojkom Bogdanovića za 17:20.

Bajern je posljednji put bio blizu u 17. minutu (27:30), da bi Bogdanović ubacio 10 od narednih 12 Partizanovih poena - često iz teških, pa i nerezonskih situacija - i odveo svoj tim na maksimalnih 34:42 (17:20, 17:22).

U trećoj dionici je Kinzi igrao simultanku, što je bilo sjajno po Partizan, sve dok Amerikanac nije otišao na klupu da se odmori...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC