• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Protiv Mege nema alternative…

…samo pobjeda! Istakli su ovo trener "igosa" Milutin Latinčić i najiskusniji košarkaš Branko Jorović.

Poslije tri vezana poraza u ABA ligi, košarkaši Igokee dočekuju u nedjelju (17 h) Mega Vizuru u 16. kolu i ne smiju da sebi dozvole novi neuspjeh ukoliko žele da ostanu u igri za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.

"Ovo je važna utakmica za nas. Nemamo alternativu, pobjeda je jedini izbor kako bi ostali pri vrhu odnosno u gornjem dijelu tabele. Mega jeste mlada, ali je i jedna od najtalentovanijih ekipa u Evropi i neće biti lako. Igraju rasterećeno i prva su napadačka ekipa ABA lige. Igraju na talenat, ali su malo 'tanji' u odbrani i primaju mnogo koševa", rekao je Latinčić novinarima u petak u Laktašima.

Prema njegovim riječima nema kadrovskih problema za susret sa Megom osim Bojana Bakića, koji još od utakmice protiv Partizana nije u sastavu zbog povrede lista.

Aleksandrovčani su u međuvremenu osvojili Kup Republike Srpske pobjedom nad Mladosti u Mrkonjić Gradu (71:66). Latinčić je poslije rekao da "igosi" u ABA ligi moraju mnogo bolje, a sličnu stvar je ponovio i danas.

"Mi moramo da popravimo igru u odnosu na prethodne tri utakmice, moramo dati sve od sebe da dobijemo Megu, a onda postepeno da ciljamo nešto više".


Krilo Igokee Branko Jorović takođe priželjkuje pobjedu protiv izuzetno nezgodne i energične ekipe koju predvode iskusni centar Ratko Varda i trener Dejan Milojević.

"Dolazi nam nezgodan, mlad tim u goste u trenutku u kojem se mi nalazimo u padu forme. Igraju s mnogo energije i trčanja i moraćemo da pružimo jako dobru partiju ako želimo da zabilježimo pobjedu. Ne bi smjeli da upadnemo u njihov ritam poslije tri vezana poraza. Uz naš maksimum i dobru koncentraciju možemo da dobijemo ovu utakmicu", rekao je Jorović.

U prvom dijelu sezone, Igokea je slavila u Smederevu rezultatom 91:77.

"Odradili smo tada dobar posao, posebno u odbrani u drugom poluvremenu. Mega je u međuvremenu stekla malo više iskustva igranja u ABA ligi i sad su mnogo opasniji nego na početku sezone. Ali, ponavljam možemo stići do devetog trijumfa ove sezone".

Igokea se poslije 15 odigranih utakmica nalazi na šestom mjestu na tabeli sa skorom od osam pobjeda i sedam poraza, a tim iz Smedereva je na devetoj poziciji sa omjerom od šest trijumfa uz devet izgubljenih mečeva.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC