• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Gailius prikovao Široki za dno

Košarkaši Širokog doživjeli težak poraz u borbi za opstanak u ABA ligi. Olimpija u Stožicama slavila 77:62, uz 27 poena Gailiusa.

U 16. Kolu ABA lige u Ljubljani je odigran derbi začelja, a na semaforu u dvorani Stožice poslije 40 minuta igre stajalo je: Olimpija – Široki 77:62 (20:12, 11:21, 24:17, 22:12).

Široki je tako upisao 12 poraz ove sezone i to od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, iako je nekoliko puta uspio da se vrati u igru poslije dvocifrene prednosti domaćina.

A košarkaši Olimpije furiozno su ušli u meč i poveli 15:0! Širokobriježani nikako nisu uspjevali zaustaviti napade domaćina, osim faulom, pa je Rikić zaradio četiri lične greške poslije samo sedam minuta igre!

Zanimljivo je da Rikić nije bio prvi igrač Širokog koji je napustio teren zbog pet ličnih grešaka, iako se vratio u igru u već krajem druge četvrtine, već je to bio Bilinovac.

Široki je međutim uspio polako da topi prednost Olimpije, da bi bukvalno u posljednjem napadu u prvom poluvremenu Vragović pogodio trojku za prvo vođstvo na meču – 33:31, kojim je i završeno prvo poluvrijeme.

U nastavku razigrao se Litvanac Deividas Gailius koji je pogađao šuteve, Olimpija je bila nadmoćna u ofanzicnom skoku i ponovo došla na „plus deset – 45:35.

Ekipu Širokog je u igri međutim održavao novi član Džamar Jang koji je na kraju bio i najefikasniji u redovima gostiju sa 17 poena, i Široki se minut prije kraja trećeg perioda vratio na samo poen zaostatka 51:50.

Olimpija je međutim do predaha postigla pet, a onda još devet poena za seriju 14:0 kojom se odlijepila na 64:50 i definitivno riješila meč.

Do kraja meča Olimpija je samo održavala prednost i na kraju upisala vrlo važnu pobjedu u borbi za opstanak.

U pobjedničkoj ekipi osim Gailiusa istakao se i Omić sa 15 poena, dok je kod Širokog Janga postigao 17 poena, a Mikulić i Džons po 11 poena.

(MONDO, Foto: Foto: abaliga.com/SPS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC