• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikićeva mama: Aco, izvini, ali

Majka srpskog košarkaškog stručnjaka sa pomiješanim emocijama pratila gostovanje njegove Krke crno-bijelima. "Više sam bila uz Partizan".

Posjetioci utakmica crno-bijelih u "Pioniru" dobro znaju lik Milke Džikić, majke Aleksandra Džikića, srpskog trenera koji vodi Krku i reprezentaciju Makedonije.

Ona sa svog mjesta kraj aut linije, u VIP loži, bodri košarkaše Partizana na svakoj utakmici i emotivno podnosi njihove nastupe.

Nedjeljni duel Partizana i Krke za nju je bio poseban, jer je na klupi gostujućeg kluba sjedio njen sin, Aleksandar Džikić, koji je i lično nekada bio član stručnog štaba crno-bijelih.

Za koga je navijala?

"Na ovoj utakmici mi je bilo najteže. Podijeljena sam bila napola. Ipak, više sam uz Partizan, bez obzira na to što mi sin vodi Krku. Ja sam svim svojim bićem uz Partizan, mnogo ih volim i iskreno navijam", rekla je ona u intervjuu "Našim novinama".

Kao veliki navijač Partizana, non stop obučena u crno-bijelo ("ona i nema šta da obuče u drugim bojama, samo crno-bijelu garderobu sebi šije", kaže njen sin), ne krije da je jako potresla vijest da je Duško Vujošević krajem decembra zadržan u bolnici zbog problema sa bubrezima.

"Plakala sam dugo. Onda sam pozvala Aleksandra da mu odmah kažem, u Sloveniji nisu odmah prenijeli tu vijest. Njih dvojica su jako vezani, Aca ga voli kao oca. Svima nam je laknulo kada je napustio bolnicu", dodala je ona.

Zanimljivo je da košarkašima Krke uvek donese sreću kada ih posjeti u Sloveniji.

"Uvijek on (Aleksandar Džikić) mene zove pola sata prije utakmice, to nam je neki ritual. I kad odem u Novo Mesto, Krka uvijek pobijedi, pa mi je predsjednik kluba rekao da dolazim što češće", rekla je Milka uz osmijeh.

Među aktuelnim igračima crno-bijelih ima svoje ljubimce, iako njen omiljeni košarkaš sada sjedi na klupi.

"Pera Božić (sada Vujoševićev pomoćnik) mi je najomiljeniji igrač Partizana, onako uopšteno. Iz ove sadašnje generacije volim Bogdanovića i Milosavljevića, a Kinzi je nešto posebno. On se sa mnom pozdravi prije početka utakmice, sjajan je u svakom pogledu", otkrila je ona.

Košarkaši Partizana odigraće naredni meč u Kombank areni, protiv moskovskog CSKA, u trećem kolu Top 16 faze Evrolige. U prethodnom su izgubili u Minhenu.

"Mnogo me je razljutio poraz od Bajerna, ali biće bolje sigurno", uvjerava Milka Džikić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC