• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Nema novca za finale u Areni

Cijeli završni turnir Kupa Koraća biće održan u Pioniru. Dejan Tomašević pohvalio studentsku akciju "Koš za još".

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević u srijedu je u Kući košarke organizovao sastanak sa novinarima, na kome je bilo riječi o aktivnostima KSS, kao i prijedlozima i idejama kako da trofejni sport bude propraćen u medijima na afirmativniji način.

Tomašević je ponovo izrazio žaljenje što se nijedan grad iz unutrašnjosti Srbije nije prihvatio organizacije finalnog turnira Kupa Koraća, pa će se osam najboljih ekipa, od 6. do 9. februara, boriti za trofej u Beogradu.

Pozitivno u cijeloj priči je što u Beogradu živi ogroman broj zaslužnih ličnosti srpske košarke, koje će Savez animirati da svojim prisustvom uveličaju mečeve u Pioniru.

Upitan da li KSS razmišlja o mogućnosti da makar finale organizuje u Kombank areni, pošto bi to u slučaju novog susreta Partizana i Crvene zvezde bilo bolje rješenje i sa stanovišta bezbjednosti i zbog većeg kapaciteta, Tomašević je odgovorio da to u ovom trenutku nije realno.

"Prvi sam za to da se košarka preseli u Arenu, jer je to najljepša dvorana u kojoj sam igrao. Međutim, ovom prilikom je to nemoguće iz finansijskih razloga. Grad nam je na neke druge načine dovoljno pomogao oko organizacije Kupa, ne možemo povrh toga da tražimo da nam omoguće igranje u Areni", kaže Tomašević, dodajući da bi idealno bilo da se četvrtfinale igra u Hali sportova na Novom Beogradu, polufinale u Pioniru i finale u Areni.

Podsjetimo da troškovi organizacije jedne utakmice u najvećoj dvorani na Balkanu iznose oko 30.000 evra. Ne djeluje mnogo za ovako prestižan sportski događaj, ali u današnje vrijeme izgleda da - jeste!

KSS će kroz nekoliko dana objaviti cijene ulaznica za finalni turnir, kao i sve druge pojedinosti vezane za prodaju i distribuciju.

Tomašević je pohvalio akciju grupe studenata - zaljubljenika u košarku sa fakulteta FEFA u Beogradu, koji su za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta osmislili likovno-literarni konkurs na temu igre pod obručima.

Do sada je pristiglo oko 100 radova, a konkurs je otvoren do 31. januara, nakon čega će specijalni žiri pregledati sve radove i odrediti dobitnike nagrada u tri starosne kategorije.

U promovisanje akcije uključio se i selektor seniorske reprezentacije Aleksandar Đorđević.

Iz KSS i informacija da će Đorđević u četvrtak u 12 časova u Hali 3 Beogradskog sajma svečano otvoriti minibasket festival, nazvan po pokojnom reprezentativcu Jugoslavije Rajku Žižiću.

Ukupno 198 ekipa u konkurenciji djevojčica i dječaka biće razvrstano u četiri godišta (2002-2005) i takmičiće se do nedjelje, svakog dana od devet do 20 časova.

Biće organizovana i klinika za trenere pod nazivom "Od minibasketa do košarke", u okviru koje će biti predstavljeni rekviziti i cjelokupna oprema koja se koristi za ovu disciplinu.

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC