• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Zvezda izgubila, Nelson nije mogao sam

Nižnji Novgorod naneo crveno-belima prvi poraz u Evrokupu, 84:75. Demarkus Nelson bio najbolji među gostima (22p, 6 sk, 4 as).

U prvom meču bez Blejka Šilba u svom sastavu, crveno-bijeli su pretrpjeli poraz.

Nižnji Novgorod - Crvena zvezda 86:75 (20:20, 20:22, 22:14, 24:19)

Plejmejker Beograđana Demarkus Nelson predvodio je saigrače u svakom pogledu, ali u najvećem broju situacija nije imao adekvatnu podršku. Amerikanac je ubacio 22 poena (8/8 za dva, 2/4 za tri), uz šest skokova i četiri asistencije.

Sa druge strane, domaći su potvrdili zašto ih smatraju kvalitetnom šuterskom ekipom. Postigli su 12 trojki iz 29 pokušaja, a za dva poena su šutirali malo nepreciznije od Crvene zvezde (18/33 naspram 21/36).

Nižnji Novgorod su do nove pobjede u drugoj fazi Evrokupa "nosili" Luk Bebit (25p, 5/7 za tri, 4 sk) i Vadim Panin (20p). Ekipa Zorana Lukića sada je jedina neporažena u Grupi L.

Period najbolje igre Beograđana dogodio se krajem prvog poluvremena, kada su serijom 16:2 odgovorili na do tada najveće vođstvo domaćina (33:26) i otišli na odmor sa dva poena prednosti.

Nažalost, crveno-bijeli nisu uspjeli da podjednako dobro odigraju i na početku naredne deonice. Naprotiv, postigli su prvi koš poslije tri i po minuta, kada su domaći već preuzeli vođstvo, serijom 8:0.

Igrači Dejana Radonjića nisu odustajali od borbe, ali su samo dva puta uspjeli da priđu bližu raspoloženom i kvalitetnom rival. Jaka Blažič je postigao koš u finišu treće četrvtine za 54:57, a Raško Katić početkom četvrte za 58:62. Ipak, domaći su znali da se odbrane.

Vadim je od tog trenutka ubacio devet uzastopnih poena, Dižon Tompson dodao na to još dva, za prednost Novgoroda 71:60. U toku je bio 35. minut, a poraz crveno-bijelih postajao je sve izvjesniji...

Demarkus Nelson (indeks korisnosti 27!) još jednom je trgao goste, minut i po prije kraja, košem za 73:84, ali su Tadija Dragićević i Ivan Radenović do završnice pokušali da samo ublaže poraz.

Crveno-bijeli će naredni meč Evrokupa odigrati u Beogradu, protiv Panioniosa. Taj duel je zakazan za 22. januar.

(MONDO, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC