• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajns: Nastup za "orlove"? Zvuči interesantno

Kajl Hajns kaže da mu prija, ali i da je zatečen pozivom Saše Đorđeviće da nastupa za Srbiju

Amerikanac iz redova CSKA kaže da prija to što bi ga Saša Đorđević pozvao kao prvog stranca da nastupa za Srbiju, ali i da je zatečen jer nije razmišljao da igra za neku drugu reprezentaciju. 

Kajl Hajns zbog povrede skočnog zgloba neće igrati protiv Partizana u Top 16 fazi Evrolige u petak, ali će možda jednog dana baš u Kombank areni zaigrati za Srbiju.

Zapravo novi selektor "orlova" Aleksandar Đorđević, na predstavljanju krajem decembra, izjavio je da bi u slučaju odluke da stranci zaigraju za Srbiju prvi poziv uputio Amerikancu iz redova CSKA.

"Pročitao sam šta je rekao selektor Srbije. Prvo mi je Vladimir Micov to rekao, a onda sam video to i na Twitteru. To mogu da smatram samo velikim komplimentom, budući da nikada nisam imao nikakav kontakt sa gospodinom Đorđevićem. A kada čovjek koji ne mora nešto tako da kaže to izgovori, to svakako prija", izjavio je za "Sport" Hajns.

Centar, koji je Olimpijakosu pomogao da osvoji dvije titule prvaka Evrope, rekao je da nije razmišljao da ikada nastupa za neku drugu reprezentaciju.

"Nikada nisam razmatrao tu mogućnost. Srbija je zemlja bogate košarkaške tradicije i u principu i ne vjerujem da sam joj potreban, jer ima mnogo sjajnih igrača. Ali, ako bi se pojavila mogućnost da zaigram, bilo bi to vrlo interesantno, ali i intrigantno", dodao je Hajns.

Amerikanac je tokom dosadašnje karijere nastupao samo u Evropi, zbog čega je upoznao veliki broj srpskih igrača. Trenutno u Moskvi sarađuje sa Nenadom Krstićem, Milošem Teodosićem i Micovim, sa Predragom Šuputom igrao je u njemačkom Bambergu, a u Olimpijakosu je bio cimer sa Markom Kešeljom, dok mu je bivši selektor Srbije Dušan Ivković bio trener.

"Koliko samo imam poštovanja premi Dudi! Dao mi je veliku šansu kada sam stigao iz Bamberga 2011. Nije bilo mnogo evroligaških trenera koji su htjeli da angažuju centra visokog 198 centimetara, a Ivković je bio jedan od rijetkih koji me je pozvao i ponudio mu ugovor. Mnogo sam naučio tokom jedne sezone od njega. On je jedan od najboljih trenera u istoriji Evrope", istakao je 27-godišnji momak iz Nju Džersija.

SJAJNI PARTIZAN

Hajns je pohvalio i igrače Partizana, protiv kojih je ove sezone igrao u Evroligi. "Prvi utisak je da svi u timu igraju veoma čvrsto. To je grupa vrlo talentovanih igrača, tim koji ima veliku perspektivu. Partizan će svima biti težak rival u Top 16 fazi. Kada pogledate njihov sastav vidite da je prepun budućih zvijezda. Zbog tih momaka mogu da kažem da je budućnost košarke u Srbiji svijetla", rekao je Hajns.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC