• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizanova treća sreća!!!

Partizan pobijedio CSKA 73:72! Fenomenalni Bogdan Bogdanović - 27 poena (četiri trojke)! Isti takav i Nenad Krstić - 27 poena, sedam skokova.

"Biće pravo čudo ako Partizan dobije neku utakmicu u TOP16 fazi Evrolige", izjavio je uoči meča trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

Ako se tako gleda - čudo se dogodilo!

Partizan je pobijedio CSKA 73:72 (15:14, 19:21, 16:15, 23:22) u 3. kolu TOP16 faze Evrolige i ostvario prvi trijumf.

"Partizan nastavlja da pravi čuda", konstatovao je Vujošević poslije utakmice koju je u Kombank areni pratilo dvadesetak hiljada navijača Partizana, a među njima i grupica pristalica CSKA.

Dva puta je CSKA tokom ove sezone dobijao Partizan u Evroligi, oba puta u grupnoj fazi. Ali, Bogdan Bogdanović, Tarens Kinzi, Žofri Lovernj i ostali odlučili su da ovoga puta bude drugačije.


Foto: MN Press

Šta više reći za Bogdana Bogdanovića? Odavno su se i oni koji se razumiju u košarku i od nje žive izjasnili da je riječ o najboljem mladom igraču Evrope trenutno.

Bogdanović je sa 27 poena (četiri trojke) režirao ovaj veliki uspjeh crno-bijelih.

Sipao je Bogdanović trojke u koš CSKA, ne mareći ni za daljinu, niti za podignute ruke Teodosića i ostalih čuvara.

Na 24 sekundi prije kraja Bogdanović je dobio loptu i nije razmišljao ni sekund. Vidio je obruč, znao je da je iza linije za tri poena. Viktor Hrijapa se zaletio da ga blokira, ali je napravio faul.

Bogdanović je promašio prvo, ali je ubacio druga dva bacanja za 73:72.

Imao je CSKA posljednji napad, a sve je bilo u rukama Sonija Vimsa. Vujošević nije htio da pravi faul, već je ponovo bio hazarder. Vims, koji je bio sjajan (ubacio 16 poena, od toga 10 u posljednjoj), krenuo je na ulaz i promašio.

U Areni erupcija oduševljenja Grobara i tradicionalno pjevanje sa timom!



Foto: MN Press

Bogdanović je sjajno počeo meč i ubacio osam poena u prvoj četvrtini. Onda je "nestao" u drugoj, da bi ponovo počeo da rešeta od treće četvrtine. U finišu treće četvrtine nanizao je sedam poena, a posljednju četvrtinu otvorio je još jednom dalekometnom trojkom.

Da bi se postao vrhunski igrač, osim talenta, treba biti i drzak. Sportski drzak, bezobrazan. A Bogdanović sve to ima. Taj bezobrazluk je pokazao u posljednjoj četvrtini, kada je u dva navrata pogađao trojke kao da je na treningu.

Kao da je htio da kaže starijem kolegi iz reprezentacije, Nenadu Krstiću: "Sve što možeš ti, mogu i ja".


Foto: MN Press

Zašto Krstiću?

Zato što je centar CSKA, koji je pred dolazak u Beograd, u blogu za sajt Evrolige, napisao da će mu ovo biti prvi put da igra u Kombank areni kao gost, odigrao kao u transu.

Krstić je ubacio 27 poena i imao sedam skokova i bio je neriješiva enigma za sve centre Partizana.

U posljednjoj četvrtini, Soni Vims mu se pridružio. Kad god bi Partizan otišao na dva, tri poena predosti, Vims je vraćao CSKA, pogađao trojke... Ali, nije u odlučujućem trenutku. Srećom!

Da će ovo biti rovovska bitka, ali i veče Bogdanovića i Krstića vidjelo se još poslije prve četvrtine, koja je protekla je u rezultatskoj klackalici i smjenjivanju u vođstvu. Bogdanović je u tom periodu ubacio osam poena, a Krstić čak 14!

Partizan je imao vođstvo od 7:4, da bi CSKA preokrenuo i napravio seriju 7-2. Ali, Nikola Milutunov je sa dva vezana koša vratio prednost Partizanu (15:14).

Druga četvrtina počela je serijom Partizana 5-0 i vođstvom od 20:14, ali uslijedili su minuti "armejaca", koje je predvodio sjajni Krstić.

Serijom od 11-2, CSKA je preokrenuo rezultat u svoju korist 25:22, a potom i do osjetnije prednosti (32:24). Trojkom Tarensa Kinzija Partizan je smanjio, ali na njegovu trojku odgovorio je Miloš Teodosić istom mjerom. Ipak, Partizan je borbenom igrom uspio da se približi gostima i na odmor ode sa minimalnim zaostatkom (34:35).

CSKA je u drugoj četvrtini ubacio čak pet trojki.

Partizan je otvorio treću četvrtinu pogotkom, ali je Vitalij Fridzon vezao dvije trojke, na šta se nadovezao nevjerovatni Nenad Krstić za najvećih +9 (45:39).

Međutim, centri Partizana Žofri Lovernj i Đorđe Gagić probudili su Grobare, a onda je Bogdanović, koga "nije bilo" u drugoj četvrtini, riješio da pokaže ko je gazda.

Poslije dva ulaza, Bogdanović je pogodio trojku "u hodu" i Partizan je ponovo poveo - 50:48.

Taj dio igre završen je neriješeno 50:50.

Foto: MN Press

Bogdanović je otvorio posljednju četvrtinu trojkom 53:50, ali tih posljednjih 10 minuta su bili veoma izjednačeni.

Imao je Partizan +4 (65:61), ali CSKA je brzo izjednačio preko Krstića i Vimsa. Kod rezultata 65:65, Bogdanović je pogodio trojku, ali je na tu trojku istom mjerom odgovorio Vims.

Nenad Krstić je potom sa linije bacanja doveo CSKA u vođstvo 70:69, da bi Milenko Tepić pogodio za dva. Vims je uzvratio sa penala (72:71), da bi Bogdanović na već opisan način donio Partizanu trijumf.
CRTICE IZ ARENE

- Trener gostiju Etore Mesina i strateg crno-bijelih Duško Vujošević srdačno su se pozdravili na početku meča i zadržali u kraćem razgovoru. Pretposavka je da je Mesina pitao Vujoševića za zdravlje, a potom ga potapšao po ramenu.

- Doskorašnji selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković dobio je ovacije u Areni. Pred početak meča zagrlio se sa Nenadom Krstićem.

- Grobari i grupa od 50-ak navijača CSKA sve vrijeme su navijali zajedno i "dozivali" se: "Srbija - Rusija". To dvoglasje sa osmjehom su ispratili funkcioneri CSKA predvođeni predsjednikom kluba Vatutinom

- Navijači Partizana su ponovo vrijeđali Miloša Teodosića.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC