• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan "osvojio" Zadar!

Preokret crno-bijelih, koji su u dvorani Krešimir Ćosić gubili gotovo 35 minuta - 56:64 (19:15, 16:11, 17:21, 4:17).

Pobjeđuju Crvena zvezda (14-3) i Cedevita (13-4), ali pobjeđuje i Partizan (13-4)!

Ovaj trio poslije 17. kola ABA lige ima lijepu prednost u odnosu na Cibonu i Budućnost (po 11-6), tako da se iz nedjelje u nedjelju sve jasnije naziru učesnici aprilskog Fajnal fora.

Crno-bijeli su u ponedjeljak u Zadru odigrali poslovično neizvjesnu utakmicu regionalnog takmičenja na gostujućem parketu, bez dovoljno energije poslije pražnjenja "rezervoara" u duelu sa CSKA.

Ipak, u posljednjoj četvrtini su smogli snage da serijom od 6:0 nadoknade početnih pet poena zaostatka (52:47), nakon čega je domaćin poveo samo još jednom - 54:53.

Zadrani su poslije 20 minuta igre vodili 35:26, zatim i sa maksimalnih 38:27, ali su ih u nastavku potpuno izdali i snaga i šut. Trojke su gađali 1/16, nekoliko puta promašivali i po dvije u jednom napadu.

Partizan je stabilizovao skok, brzo prenosio loptu u polje napada, gdje su uglavnom slijedili prekršaji i slobodna bacanja.

Bio je to jedan od elemenata u kojima su crno-bijeli podbacili (27/40), međutim, dobrom odbranom reketa i sve očajnijim šutom Marka Šutala i ekipe, uspjeli su da se izvuku iz dvorane Krešimir Ćosić sa prvom pobjedom otkako je ona otvorena uoči sezone 2008/09.

Do sada je na Višnjiku bilo 4:0 za Zadar (74:65 - 2008/09, 77:66 - 2009/10, 91:88 - 2010/11, 80:78 - 2012/13). U staroj dvorani Jazine su crno-bijeli imali skor 1:3 u duelima Jadranske lige.

ZADAR: Bašić, Ivanov, Kraljević 3, Lorens 3, Sobin 11, Đugum 2, Ramljak 5, Dejvis 2, Batur 13, Dijan 2, Prostran 4, Šutalo 11.

PARTIZAN:
Tepić 7, Lovernj 16, Dalo, Milutinov 2, Milosavljević 9, Bogdanović 11, Gagić 3, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 14, Bezbradica.



Na posljednji meč 17. kola došlo je blizu 5.000 Zadrana, koji su velelepnu (i veliku) košarkašku arenu ispunili do pola, pokazavši da im je stalo do svog kluba.

Kućama su otišli ljuti i razočarani, jer je Zadar (5-11) petim uzastopnim porazom pao na posljednje mjesto na tabeli i približio se igranju samo hrvatskog prvenstva u narednoj sezoni.

Utakmica je protekla u nikad korektnijoj atmosferi, uz pjesme posvećene Dalmaciji sa zvaničnog razglasa i tek pokoji zvižduk ili uvredu na račun igrača Partizana. Tokom meča gotovo da nije bilo uvreda - pokoja reakcija na sudijske odluke ili protest Duška Vujoševića, a i Đorđe Gagić se žalio da ga je pljunuo neko od gledalaca smještenih iza koša.

Ipak, nije bilo horskih poruka mržnje i uvredljivih skandiranja, što je poslije nekih ranijih incidenata u ovom gradu (sjetimo se Svjetskog prvenstva rukometaša 2009) za svaku pohvalu.

PRVA ČETVRTINA - 19:15

U promašajima su se utrkivali Šutalo na jednoj i Kinzi na drugoj strani (po 0/4 iz igre). Zadar je serijom od 9:0 u sedmom minutu stekao lijepu prednost - 17:9, ali se Partizan vratio zahvaljujući ukradenim loptama Kinzija i Bogdanovića, koji su poslije faulova pogađali slobodna bacanja.

Hendikep za domaće su brze tri lične prvog plejmejkera Lorensa.

Poslije faula Toniju Dijanu u petom minutu, zatim i tehničke zbog protesta, pa odmah i prekršaja nad Milutinovom, publika se obrušila na sudije, prije svih sudiju Boltauzera, a usput i na ekipu Partizana ("cigani, cigani").

DRUGA ČETVRTINA - 35:26

Zadar se odvajao na šest i osam poena razlike (21:15, 28:20). Prvo su crno-bijeli uzvratili sa pet vezanih poena Bogdanovića (trojka, krađa lopte i dvojka), pa trojkama Milosavljevića i Lovernja.

Kola su krenula nizbrdo poslije izgubljene lopte Bogdanovića u napadu za izjednačenje i prelazak u vođstvo, na šta je Vujošević reagovao protestom što nije sviran faul. Strateg Partizana "tražio" je tehničku i na kraju mu je i dodijeljena.

Iako je Šutalo nastavio nevjerovatnu seriju promašaja, Zadrani su bili borbeniji i agresivniji, poentirali su poslije ofanzivnih skokova, a uz to vrlo dobro rješavali Partizanovu zonsku odbranu. Zakucavanje Ramljaka poslije prodora kroz pun reket i trojka Batura odveli su domaće na 35:26, a moglo je biti i "plus 11" da je Lorens pogodio "flouter" uz zvuk sirene.

Zanimljivo je da Bogdanović (10 poena) i Lovernj (7) imaju ukupan indeks korisnosti 24, a ostatak ekipe - jedan.

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC