• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Odbrana jača od umora

"Umor se osjetio kroz nepreciznost pri šutu i u razmišljanju, ali na kraju smo odbranom, ipak, odradili ono što je bilo potrebno za pobjedu".

Velika pobjeda protiv CSKA u petak u Evroligi umorila je košarkaše Partizana, ali ih nije potpuno istrošila.

Posljednjim promilom snage, crno-bijeli su uspjeli da samo tri dana kasnije preokrenu protiv Zadra u meču u kojem su gubili gotovo 35 minuta.

Velikom upornošću svojih igrača Partizan je ovog ponedjeljka, u 17. kolu ABA lige, došao do prve pobjede u dvorani Krešimir Ćosić, koja je otvorena uoči sezone 2008/09.

Duško Vujošević je poslije meča bio svjestan da se umor osjetio u igri njegovog tima.

"Kod nas se osjetio umor, jer smo na vrlo važan meč došli na dan njegovog odigravanja. Potrošili smo dosta emocija protiv CSKA, malo smo i slavili, pa smo imali nedjeljni trening u nezgodnom terminu zbog Zvezdine utakmice...", počeo je Partizanov trener izlaganje poslije utakmice.

"Čestitam igračima, umor se osjetio kroz nepreciznost pri šutu i u razmišljanju, ali na kraju smo odbranom ipak odradili ono što je bilo potrebno za pobjedu", pohvalio je Vujošević svoje izabranike.

Crno-bijeli su ovom pobjedom održali korak sa Crvenom zvezdom Telekom i Cedevitom u borbi za prvo mjesto pred Fajnal for.

"Objektivno, teško možemo do prvog mjesta, ali želimo bar drugo i da se kasnije plasmanom u finale vratimo u Evroligu, što je bitno zbog stvaranja novog tima i za finansijsku konstrukciju. Nama komotan život zavisi direktno od rezultata", kazao je Vujošević.

S druge strane, Zadru predstoji borba za opstanak, a strateg Partizana želi rivalu puno uspjeha po tom pitanju.

"Zadar bolje igra i radi i ima bolji tim nego poziciju na tabeli. Vode grčevitu borbu za opstanak i to ih je izuzetno motivisalo, ali i opteretilo. Zadrani znaju šta je košarka, malo su razmaženi, ali treba da podrže ovu ekipu do kraja, jer ima još dosta da se igra. Zaista im želim da opstanu".

Krilni košarkaš Partizana Dragan Milosavljević, takođe je pohvalio ekipu Zadra.



"Znali smo da nas očekuje teška utakmica, protiv ekipe koja jako dobro igra na svom terenu. I večeras su bili odlični većim dijelom meča, ali eto, na kraju smo uspjeli da prelomimo i dođemo do jako bitne pobjede. Osjetio se evidentan umor od žestoke borbe koju smo vodili sa CSKA", rekao je Milosavljević.

Trener hrvatskog tima Hrvoje Vlašić kazao je da je njegov tim pokušao da iskoristi umor Partizanovih igrača, ali da zbog ranog problema sa ličnim greškama Endrjua Lorensa, nisu uspjeli da "povežu konce u napadu".

"Dugo smo bili u utakmici i igrali po dogovru, ali smo u posljednjoj dionici dopustili Partizanu skok u napadu, u čemu su dominirali. Nismo uspjeli da povežemo konce u napadu, a Partizan je stisnuo odbranu... Mnoge utakmice ove sezone nismo umjeli da završimo na adekvatan način", ocijenio je Vlašić.

(MONDO, Foto: MN Press, ABA liga/Branko)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC