• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Izgubio i Real!

Prvi poraz Real Madrida u Evroligi ove sezone poslije 13 utakmica! CSKA savladao španski klub 85:71. Čarke pred kraj, isključen Serhio Rodrigez.

Dogodilo se i to!

Pred utakmicu protiv Partizana u Evroligi prošle nedjelje, centar moskovskog CSKA Nenad Krstić je, u svom prvom blogu za sajt evropskog takmičenja, napisao i da će Real Madrid, po nekoj logici, morati i da izgubi neku utakmicu i da se nada da će to biti baš u Moskvi.

"Krle" je pogodio.

CSKA je prvi tim ove sezone koji je savladao Real Madrid! To je prvi poraz realovaca uopšte u ovoj sezoni, dakle poslije 31 utakmice (13 u Evroligi)!

CSKA - Real 85:71 (23:10, 17:20, 19:25, 26:16) u 4. kolu TOP16 faze Evrolige.

Nenad Krstić je, kao i u prošlom kolu protiv Partizana, bio jedan od najboljih u redovima "armejaca", a značajan doprinos velikoj pobjedi dali su i Andrej Voroncevič, Vitalij Fridzon i posebno Vladimir Micov koji je pogodio dvije bitne "trojke" kada se rezultat "lomio".

Moskovski tim je od početka vodio i koristio to što Rudija Fernandeza "nigdje nije bilo". Real je rijetko šta pogađao sa distance u prvom dijelu igre, a CSKA je gradio prednost do najvećih 37:18 u drugoj četvrtini.

Ali, Real se ne smije otpisati. Tokom treće četvrtine, Madriđani su krenuli u ofanzivu, napravili su seriju 6-0 i uspjeli su u četiri navrata da spuste razliku na -3, ali su Krstić, Voroncevič su odbili taj napad, vraćavši prednost svom timu od pet, šest poena.

Priprijetio je Real i početkom posljednje četvrtine, kada je prišao na 57:61. Serhio Rodrigez je održavao Real u životu, ali su potom Saša Kaun i Vladimir Micov, uz pomoć Vitalija Fridzona obezbijedili mirnu završnicu "armejcima".

U finišu meča čak je i Nenad Krstić pogodio za tri poena (83:69), za još veće slavlje u moskovskoj dvorani.




Strasti su se uzburkale pred sam kraj meča. Najprije su se Krstić i Burusis sporečkali (ko bi smetnuo sa uma ona tuču kada su igrali Srbija i Grčka!), a potom su Miloš Teodosić i Serhio Rodrigez ušli u raspravu, da bi Španac pokazao da ne može da podnese poraz, unijevši se u lice srpskom plejmejkeru i odgurnuvši ga glavom. Zbog toga je Rodrigez isključen 30-ak sekundi prije kraja.

Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Krstić sa 18 poena i šest skokova, Micov i Voroncevič su ubacili po 14, Vitalij Fridzon 11...

U ekipi Reala isključeni Rodrigez je postigao 19, Serhio Ljulj 15, Nikola Mirotić 13.

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA E

Fenerbahče - Panatinaikos
Barselona - Unikaha

petak:

Laboral - Olimpijakos
Efes - Armani

TABELA: Panatinaikos 3-0, Barselona 3-0, Armani 2-1, Unikaha 2-1, Laboral 1-2, Olimpijakos 1-2, Fenerbahče 0-3, Efes 0-3.

GRUPA F

CSKA Moskva - Real Madrid 85:71
Bajern - Galatasaraj
Makabi - Partizan

petak:

Lokomotiva Kubanj - Žalgiris

TABELA:
SKA 3-1, Real Madrid 3-1, Makabi 3-0, Bajern 2-1, Lokomotiva 1-2, Partizan 1-2, Galatasaraj 0-3, Žalgiris 0-3.

(MONDO, Foto: MN Press, Euroleague)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC