• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Obraz je sačuvan, šta je sa Draganom?

Nemoć, pa blagi oporavak crno-bijelih! Makabi lagano do bodova u meču 4. kola Top 16 faze - 88:67 (20:11, 27:8, 21:28, 20:20).

Makabi (4-0) je poslije poraza Reala u Moskvi jedina neporažena ekipa F grupe, dok je Partizan (1-3) ostao na jednoj pobjedi, upisanoj prošle nedjelje u meču protiv CSKA.

Crno-bijeli, objektivno, nisu imali šta da traže u Nokija areni, naspram kvalitetnog tima pod vođstvom Dejvida Blata, koji u svim takmičenjima nije izgubio od 2. decembra.

S obzirom na to da je u 21. minutu bilo "plus 30" za Makabi, Partizan može da bude zadovoljan što je u nastavku iskontrolisao štetu i nije dozvolio da mu se ponovi rezultatski debakl iz Moskve (88:46).

Međutim, ono što je zajedničko tom duelu sa CSKA i ovom u Tel Avivu jesu povrede ključnih igrača.

Tog 19. novembra je Leo Vesterman pokidao prednji ukršteni ligament, a sada se Dragan Milosavljević povrijedio prilikom doskoka u 25. minutu. Kapiten šampiona Srbije izašao je iz igre uz pomoć članova stručnog štaba, oslanjajući se samo na lijevu nogu.

Prema nezvaničnim informacijama i Milosavljeviću je stradalo koljeno, ali tek ostaje da se vidi koliko je povreda ozbiljna.

Crno-bijeli su protiv Makabija gotovo cijelo prvo poluvrijeme bili u veoma lošem ritmu, slično utakmici u Zadru tri dana ranije, koja je dobijena na "suvi" kvalitet.

Čim su domaći košarkaši ukrali par lopti i zabilježili nekoliko lakih poena iz kontranapada, Partizanova kola su nezadrživo otišla nizbrdo.

Šut spolja nije funkcionisao (prvu trojku dao Milosavljević u 22. minutu), Makabi je dobro skautirao Bogdana Bogdanovića i uz to odlično zatvorio reket, što je uostalom Blatovo standardno taktičko opredjeljenje.

Povremeno je "ponos Izraela" i zonskim presingom razbijao svaku naznaku organizacije igre gostiju, koji su dva puta bacili loptu u aut već na svojoj polovini.

Kada je riječ o odbrani, tu crno-bijeli nisu znali odakle im prijeti veća opasnost.

Da li su to bili prodori Rajsa i Ohajona, da li asistencije centrima iz "pik" igre (Aleks Tajs 16 poena, iz igre 8/8), da li šutevi Blua i Inglsa... Čak ni kod pomenutih 42 razlike u Moskvi, Partizan nije bio toliko izgubljen kao u prvom poluvremenu u Nokija areni. Šta reći o odnosu asistencija 12:1?

Sreća je po crno-bijele što se Makabi zadovoljio ogromnom prednošću i što su se oni sami malo okuražili, pa su konačno ubacili neke šuteve i poslije 12 grešaka na poluvremenu, napravili još samo pet.

Partizanu nije išao na ruku raspored u posljednjih šest dana. Dva putovanja i minimalno vrijeme za trening su uzeli svoj danak, mada bi o pobjedi u Tel Avivu teško moglo da se razmišlja i u najidealnijim uslovima.

Slijede mečevi protiv MZT-a u Pioniru i Lokomotive Kubanj u Areni, Duško Vujošević će se vratiti na klupu i ekipa će izgledati bolje nego u četvrtak uveče. Međutim, eventualno odsustvo Milosavljevića će biti ozbiljan hendikep...

MAKABI: Rajs 15 (5as), Džejms 5, Smit 8, Hikmen 8 (3sk, 3as), Ingls 8 (5as), Tajs 16 (9sk), Pnini 6 (6sk, 3as), Ohajon 8, Blu 8, Altit, Landsberg 4, Skorcanitis 2.

PARTIZAN:
Tepić 4 (4sk), Lovernj 11 (4sk), Dalo 2, Milutinov 4 (5sk), Milosavljević 7, Bogdanović 17 (6sk, 3as, 5izg), Gagić, Musli 5, Šalić, Andrić, Kinzi 17 (8sk, 4izg), Bezbradica.



PRVA ČETVRTINA - 20:11

Partizan je u prvom minutu poveo 4:0, a onda ušao u dugu seriju neproduktivnih napada. Na sreću, nije mnogo bolje išlo ni Makabiju, pa je u osmom minutu rezultat bio svega 10:9 za domaće. Potom je Makabi ekspresno napravio seriju od 10:0, kontrama Rikija Hikmena i prodorima (pre)brzog Tajrisa Rajsa - 20:9.

DRUGA ČETVRTINA 47:19 (27:8)

Kraj prve dionice bio je samo najava debakla koji će uslijediti. Partizan bez rješenja u napadu, Makabi brz, agresivan i sa preciznijim šutom spolja u odnosu na početak meča.

Prednost je vrtoglavo rasla - 27:11, 38:15, 45:18... Crno-bijeli su gubili lopte na svojoj polovini, loše branili prodore bekova Makabija i "pik" igru, primili su čak i "ali-up" zakucavanje na svoju omiljenu varijantu zonske odbrane 1-3-1.

Dejan Musli na kraju je imao priliku da dovede Partizan bar do 20 ubačenih poena, ali je bio samo polovično uspješan sa linije slobodnih bacanja.

TREĆA ČETVRTINA 68:47 (21:28)

Relaksiran Makabi, hrabriji i precizniji Partizan, sa manje jeftino "prodatih" lopti. Zbirni efekat tih faktora bio je brz prilazak crno-bijelih sa 30 (49:19 - 21. minut) na dvadesetak poena zaostatka (51:30 - 23. minut). Takvo stanje stvari ostalo je na snazi do kraja treće četvrtine.

Proradili su Lovernj (osam poena, dvije trojke samo u ovoj dionici) i Bogdanović (11 poena), ali se povrijedio Dragan Milosavljević, pri doskoku poslije pokušaja da zakuca loptu u koš.

Nije mogao da se osloni na desnu nogu i to je za njega bio kraj utakmice.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC