• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Finiks Sansi - očekujte neočekivano!

Serijom 40:9, Finiks Sansi su potencijalnu katastrofu pretvorili u ubjedljivu pobjedu u Klivlendu.

Ne pišemo često ove sezone o Finiks Sansima (25-18), a to je možda neopravdano.

Prethodne NBA noći dali su nam sasvim dovoljno povoda da ovog jutra krenemo s njima.

Sansi su na gostovanju Klivlend Kavalirsima (16-28) pobijedili nakon što su gubili 20 poena razlike u prvom poluvremenu i to tako što su domaćinu dozvolili svega šest ubačenih poena u trećoj četvrtini, koja kao i ostale traje 12 minuta.

Na kraju 90:99, nakon što su "konjanici" u jednom trenutku imali 61:41.

Klivlend nije postigao manje poena za četvrtinu još od 26. decembra 2004. godine, kada je Detroit Pistonsima ubacio takođe šest.

Markif Moris odigrao je sjajnu utakmicu sa 27 poena i 15 skokova, sve to sa klupe. I drugi krilni centar tima iz Arizone, Čening Fraj, bio je koristan - 16 poena, dok je Goran Dragić meč završio sa 15 poena i sedam asistencija.

Ol-star starter iz Klivlenda, Kajri Irving, zaustavljen je na 24 poena i devet asistencija, dok je novajlija u timu, bivši as Čikago Bulsa Luol Deng, stigao do 18 poena i deset asistencija.

"Bili smo toliko loši, toliko loši u prvom poluvremenu, ali su toga svi bili svjesni i zato nije bilo panike. Gubili smo 20 razlike i svi su govorili: 'Dobro je, dobri smo'. To je bio način da se vjeruje u tim i preokret, što se i dogodilo, ali da budem iskren, ne bismo smjeli često sebi da dajemo ovako teške zadatke", rekao je krilni igrač Finiksa Pi-Džej Taker.

Koliko i Klivlend, i Finiks je izjednačio rekord kluba po broju primljenih poena za četvrtinu. Ukupuno, Sansi su nadjačali Kavse u drugom poluvremenu rezultatom 56:29, 25:6 u trećoj četvrtini.

"Zadržati ih na šest u trećoj, bilo je nevjerovatno", rekao je Slovenac Dragić.

Poslije koša Denga za 61:41, manje od minuta do kraja prvog poluvremena, počela je serija Finiksa od 40:9, tokom narednih 16 minuta...

"Naši momci bi trebalo da odu kući postiđeni načinom na koji su odigrali drugo poluvrijeme. Ono je bilo teško gledati", rekao je trener Kavsa Majk Braun.

"Počeli smo sporo, ali smo razgovarali na poluvremenu da bi trebalo da se takmičimo. Krenuli smo ka tome da nas postide, ali smo znali da možemo. Rekli smo, ako treba da izgubimo, hajde da izgubimo tako što ćemo dati sve od sebe", prokomentarisao je Moris.

Probuđeni Bruklin Netsi savladali su kao gosti Boston Seltikse rezultatom 85:79 i ostvarili desetu pobjedu u poslednjih 11 utakmica.

Pobjeda Bruklina, ili poraz Bostona, svejedno, neće se pamtiti koliko podatak da je Pol Pirs, poslije 1.274 utakmice u NBA ligi, prvi put u karijeri bio član gostujućeg tima u "Boston Gardenu".

On i Kevin Garnet prošlog juna "preselili" su se iz Bostona u Bruklin i razumljivo je što su dočekani ovacijama u dvorani. Obojica su bili u startnoj postavi Bruklina i obojica postigli po šest poena što, svakako, nije bitnije uticalo na ishod meča. Jeste, međutim, na emocije svih prisutnih i zbog toga je i rezultat ostao u drugom planu.

Ipak, to nije bio slučaj kada je prošle sezone u "Garden" došao Rej Alen, takođe jedan od ključnih igrača šampionske generacije iz 2008. Njemu igrači nisu oprostili što je sezonu prije Pirsa i Garneta otišao u redove Majami Hita.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Endrej Blač sa 17 koševa, koliko je na suprotnoj strani postigao Brendon Bas.

REZULTATI:

Majami - San Antonio 113:101
/Boš 24 - Dankan 23/

Njujork - L. A. Lejkers 110:103
/Entoni 35 - Miks 24/

Nju Orleans - Orlando 100:92
/Evans 23, 7 as - Aflalo 25/

Klivlend - Finiks 90:99
/Irving 24, 9 as - Moris 27, 15 sk/

Boston - Bruklin 79:85
/Bas 17 - Blač 17/

Dalas - Detroit 116:106
/Novicki 28, 9 sk - Dženings 26, 7 as/

Sakramento - Denver 117:125
/Tomas 22, 8 as - Loson 27/

Golden Stejt - Portland 103:88
/Kari 38, 8 as - Metjuz 21/

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Christian Petersen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC