• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinovec za MONDO: Ne prijetimo, ali se nadamo

Nekadašnji bek Partizana i Radničkog vraća se u Pionir kao član MZT Skoplja (ponedeljak, 20.30). "Umor crno-bijelih, naša šansa".

Stefan Sinovec (25 godina, 195 cm), kao prototip lagane "dvojke", u prethodne dve sezone se nametnuo odličnim partijama kod Mute Nikolića u Radničkom. Sistem sa dosta trčanja, dobrim protokom lopte i slobodom u šutu istakao je neke od njegovih najvećih vrlina.

Finansijski problemi Kragujevčana i želja da se otvori prostor nekim mlađim igračima, uticali su da ne ostane u "Jezeru", ali se prelaskom u MZT Skoplje zadržao u ABA ligi, ove sezone još jačoj i neizvjesnijoj nego prije.

DOKTOR TODOR

Sinovec u MZT-u igra zajedno sa iskusnim Todorom Gečevskim, koji je igračka institucija ABA lige, vrlo vjerovatno i najbolji strelac regionalnog takmičenja svih vremena.

"Dovoljno je da napišem, doktor Todor Gečevski! Košarkaški mozak i kompjuter. On je jedna od najvećih legendi makedonske košarke, a i šire... Čast mi je što sam u situaciji da mi bude saigrač"
.

U ponedjeljak uveče igraće protiv Partizana, kluba sa kojim je 2010. osvojio "triplu krunu" i bio na Fajnal foru Evrolige. Kako kaže, "uvijek je lijepo gostovati u Pioniru, ali za mene je svaka utakmica novo dokazivanje, bez obzira na mjesto i protivnika"...

"Partizan je godinama unazad bazirao igru na dominantnim centrima i visokom ritmu, održavanom čestim izmjenama. Sada je sav fokus prebačen na bekove, a klupa im je, nažalost, zbog povreda koje su ih zadesile, veoma kratka. Sigurno su premoreni zbog velikog broja utakmica i malog fonda igrača i u tome leži naša šansa", počeo je Sinovec razgovor za MONDO.

"Svakako da Partizan nije ekipa kojoj se prijeti, ali ako nam se ukaže prilika, vjerujem da ćemo je iskoristiti na pravi način. Došli smo u Beograd da se nadigravamo".

Vaš meč u Skoplju bio je jedan od najuzbudljivijih ove sezone. Partizan je ofanzivnim skokom i zakucavanjem Kinzija slavio rezultatom 70:69 i poremetio vas poslije odličnog starta?

"Sigurno je da smo u tom dijelu sezone propustili možda i voz za Fajnal for, jer su uslijedili neki neočekivani porazi, posebno od Cibone i Širokog, u mečevima gdje smo vodili sa po 25 poena razlike. Pamtimo i utakmicu u Zadru, poraz na jednu loptu. Paralelno smo igrali Evrokup, povrede nas nisu zaobišle i uz tada jako kratak 'roster', ušli smo u negativnu seriju".

PARIZ SREĆE I TUGE

Stefan Sinovec i Aleksandar Mitrović dali su simboličan doprinos Partizanovom plasmanu na Fajnal for Evrolige 2010, ali njihova imena zauvijek ostaju upisana uz imena Kecmana, Božića, Mekejleba, Marića...

"Ponosan sam kada znam da sam bio dio te generacije Partizana. To je bila sezona iz snova, koja nosi najljepše uspomene, ali i jednu najružniju - poraz od Olimpijakosa u polufinalu Evrolige. Desilo se toliko stvari koje su nas učinile najsrećnijima na svijetu: Kup i prvenstvo, Kecmanova trojka u Zagrebu, Fajnal for Evrolige i mnogo pobjeda nad najvećim klubovima Evrope!"


Bilježite mnogo bolje rezultate kod kuće, nego u gostima, gdje imate jedinu pobjedu nad Radničkim? Nedavno ste u Podgorici pali tek u produžetku...

"Izuzev prve tri ekipe na tabeli, možemo da kažemo da je ABA liga 'domaćinska', jer se teško dolazi do bodova na gostujućim terenima. Čak i ekipe iz vrha su u gostima znale da se okliznu protiv znatno slabijih. Što se nas tiče, svi znaju da je Skoplje jedno od najtežih gostovanja, a od naredne sezone, kada se MZT vrati u staru-novu halu, sigurno će biti i najteže! Do kraja takmičenja gostujemo uglavnom kandidatima za Fajnal for i bićemo spremni da iskoristimo šansu, gdje god nam se bude ukazala".

Koliko si zadovoljan svojim igrama u novom klubu i da li ti je žao što nisi ostao u Radničkom? Prosjek ti je 10,3 poena po utakmici, uz šut iz igre 50 odsto i 85 odsto sa linije slobodnih bacanja. Imao si dvocifren učinak u 10 od 15 mečeva ABA lige...

"Nikad nisam zadovoljan. Uvijek želim da budem još bolji i da napredujem, ali ono što me raduje ove sezone su konstantne partije na visokom nivou. Ponavljam, uvijek može bolje i trudiću se da tako bude u nastavku sezone. Što se tiče Kragujevca, za taj grad me vežu mnogo lijepe uspomene i uvijek bih volio tamo da igram. Sticajem okolnosti sam prešao u Skoplje, nisam napravio loš potez".

Pratiš li nastupe srpskih klubova u Evropi i šta misliš o rezultatima koje postižu?

"Sva tri kluba igraju iznad svojih mogućnosti i predstavljaju zemlju u najboljem svjetlu", ističe Stefan Sinovec.

"Partizan je ostvario nevjerovatan uspjeh plasmanom u TOP 16, Zvezda nažalost sa čak četiri pobjede nije prošla dalje, a Radnički nakon velike rekonstrukcije tima dogurao do naredne faze Evrokupa. Partizan je već pobijedio CSKA i napravio čudo, Zvezda dominira u Evrokupu, a i Radnički je odigrao odlično sve tri utakmice i izgubio 'na jednu loptu'. Tome treba svi da se radujemo, a ne da navijamo da komšiji 'crkne krava'".

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: abaliga.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC