• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gurović za MONDO: Bilo bi teže protiv Zvezde

Milan Gurović uoči najvećeg izazova u kratkoj trenerskoj karijeri kaže da bi mu bilo teže da je u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća "izvukao" Zvezdu.

Ljubimac navijača Crvene zvezde, kratko vrijeme pomoćnik u stručnom štabu crveno-bijelih, a sada prvi trener FMP Železnika, nalazi se pred najvećim iskušenjem od kada je odlučio da se okuša kraj aut linije.

Na žrijebu za četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća, u ponedeljak u Hotelu "Metropol", za protivnika mu je dodijeljen Partizan, klub za koji je kratko igrao i klub protiv kojeg je vojevao česte i srčane bitke kasnije, dok je igrao za Zvezdu.

Pozvali smo ga i pitali ga da li bi mu, iz ovog ugla, bilo lakše protiv Zvezde ili Partizana?

"Hah... Dobro pitanje", nasmejao se na početku razgovora za MONDO i onda dodao:

"Vjerovatno protiv Zvezde... Da smo dobili Zvezdu vjerovatno bi kod mene u nekom trenutku proradile emocije, iako bismo u svakoj, pa i u toj utakmici, išli na pobjedu. Svi sportisti rade i treniraju, tačnije žive, za pobjedu, pa bi tako bilo i protiv Zvezde".

Prije drugog pitanje, kratko je dodao...

"Ovako, biće mi psihološki lakše protiv Partizana, koji je apsolutni favorit u ovom meču. Rekao sam već da smo mi, praktično, već pobjednici, jer smo dobili priliku da igramo protiv Partizana u 'Pioniru', gdje osim Filipa Čovića i možda Andreja Džakovića nije igrao nijedan moj igrač".

Šta bi vas, kao trenera, zadovoljilo u susretu sa crno-bijelima?

"Bio bih prezadovoljan ako bih vidio da smo pružili maksimum u tom trenutku. Pa šta bude... Onda bi nam bilo lakše da kažemo da smo probali, ali da je Partizan kvalitetniji i da je to dokazao. Nećemo se predavati unaprijed, cilj će biti da istrčimo na teren ponosni, da imamo žar i naboj i da odigramo dobro i lepo. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo..."

Ko je, prema vašem mišljenju, favorit za trofej?

"Četiri ABA ligaša mnogo su kvalitetnija od četiri ekipe iz naše lige, a opet među ABA ligašima izdvajaju se Crvena zvezda i Partizan. Na papiru, to su favoriti za finale, a šta bi se dogodilo u toj utakmici, teško je prognozirati", uzdržan je bivši trofejni reprezentativac naše zemlje, osvajač zlatnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava.

On je za kraj imao jednu, naizgled skromnu želju...

"Bilo bi sjajno kad bi cijeli turnir protekao u fer i korektnoj atmosferi, kakva doliči košarci i Kupu Koraća".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC