• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan: Specifičan je Kup...

Trener crveno-bijelih i sportski direktor crno-bijelih ističu da u borbi za "Žućkovu ljevicu" nema favorita, ali da će odigrati što bolje.

Crvena zvezda u odbranu trofeja Kupa Radivoja Koraća krenuće četvrtfinalnim duelom protiv Borca iz Čačka.

Trener Dejan Radonjić rekao je da njegov tim maksimalno spreman dočekuje završni turnir.

"Ovo je borba za trofej i mislim da ekipi neće biti potreban dodatni motiv. Nije realno favorizovati neki klub u kupu, jer je riječ o specifičnom takmičenju, gde nemate mogućnost ispravke i svaka ekipa ima svoju šansu. Po logici stvari prednost bi trebalo da imaju timovi iz ABA lige, ali nikada se ne zna", rekao je Radonjić poslije žrijeba u hotelu Metropol.

Partizan će četvrtfinalu odmjeriti snage sa FMP Železnikom.

"Kup je specifično takmičenje, imate samo tri utakmice do trofeja, koji može dosta da utiče na nastavak sezone, ali i ne mora. Zvezda je prošle godine osvojila kup u Kragujevcu, a Partizan je poslije bio prvak ABA lige i Srbije. Trudićemo se da odigramo što bolje, a na treneru Dušku Vujoševiću i stručnom štabu je da dobro iskalkulišu, jer nas u međuvremenu očekuju važne utakmice u Evroligi i regionalnom takmičenju", rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

On je istakao da će višestruki šampion Srbije pokušati da konsoliduje redove poslije još jednog peha - teške povrede Dragana Milosavljevića.

"Mi smo u specifičnoj situaciji, poslije silnih problema, situacije sa Davisom Bertansom i Leom Vestermanom, povredio se i Milosavljević. Pokušaćemo da do 3. marta pronađemo rješenje i adekvatnu zamjenu na toj poziciji", poručio je Todorić, čiji je tim, ukoliko uspješno prebrodi prvu prepreku igrati protiv pobjednika meča Mega Vizura - Crnokosa.

Još jedan ABA ligaš, Radnički iz Kragujevca, zaigraće na finalnom turniru u Beogradu. Oni će prvo ukrstiti koplja sa OKK Beogradom.

Kapiten Radničkog Stefan Birčević smatra da rival napreduje od dolaska Milovana Stepandića na njihovu klupu, resprektuje ih, ali ističe da su kvalitetniji tim i da će to pokazati na terenu.

On je otišao i korak dalje u prognozi.

"Zvezda je favorit protiv Borca pa je realno očekivati njih kao polufinaliste. Ne možemo da izbjegnemo težak žrijeb, ali to je jedna utakmica i ovoga puta imaćemo dan predaha, ako prođemo četvrtfinale. Pokazali smo u posljednjoj utakmici da možemo da se nosimo sa ekipom kakva je Zvezda, no o njima ćemo naknadno. Prvo da prođemo OKK Beograd", rekao je Birčević.

Četvrtfinalni parovi Crvena zvezda - Borac i Radnički - OKK Beograd na programu su u četvrtak, 6. februara, dok su dan kasnije na rasporedu mečevi Partizan - FMP Železnik i Mega Vizura - Crnokosa.

Polufinala su u subotu, a finalni duel je u nedjelju, 9. februara.

(MONDO, Foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC