• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Poraz čudnog Partizana

Šampion regionalnog takmičenja izgubio u Pioniru protiv skopskog MZT-a 66:73.

Partizan je možda i mogao bez teško povrijeđenog Dragana Milosavljevića da se suprotstavi MZT-u, ali još i bez Bogdana Bogdanovića - nikako. Crno-bijeli su pred 6.000 svojih navijača poraženi u Pioniru od Skopljanaca 66:73 (14:13, 20:18, 18:21, 14:21).

Prvi dio meča nije nagovještavao poraz "parnog valjka". Partizan je poveo 23:16 i činilo se da će utakmica teći očekivanim tokom.

Ali, gosti iz Makedonije se nisu predavali, oslonili su se na skok i šut za tri poena koji su ih i pogurali do velike pobjede usred Beograda. MZT je imao jednu uhvaćenu loptu više od domaćina (33-32), ali čak tri više o napadu.


Partizan je pogodio samo tri šuta van linije 6,75, dok su košarkaši MZT-a bili vrlo dobri sa 11 pogođenih "trojki" iz 29 pokušaja, od kojih su neki prošli kroz obruč u ključnim momentima meča. Stefan Sinovec i Todor Gečevski ubacili su po tri.

Ako se tome doda i devet promašenih penala domaćih igrača, onda je jasno da je poraz "valjka" u ponedjeljak uveče bio neizbježan.

MZT-u je posao bio olakšan zbog činjenice da se trener Partizana Duško Vujošević, usljed svih problema sa povredama koji su zadesili ekipu, odrekao Bogdanovića u drugom dijelu meča. Mladi bek je ostao u svlačionici poslije odmora na poluvremenu.

I pored svega, čudan sastav Partizana je odolijevao.

Šampion Srbije i ABA lige uspio je mini serijom od 6:0 da se vrati šest minuta prije kraja i poslije vođstva MZT-a 60:55, ali snage za završni udarac bez najbitnijih igrača nije imao.

Ni Nikola Milutinov nije dobio previše minuta, nešto više od ukupno četiri na parketu. Očigledno da je i mladog centra mučila povreda.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Terens Kinsi sa 16 poena, ali vrlo lošim šutom iz igre (7-16). Dejan Musli je ubacio 13, samo dva u drugom dijelu meča. Zapaženu ulogu imao je 19-godišnji Mihajlo Andrić sa devet poena, od kojih je osam ubacio u trećoj dionici. Bogdan Bogdanović i Milenko Tepić stali su na osam...

Kod pobjednika su se istakli Gečevski sa 19, Sinovec sa 12 i Lučić sa 11 poena.

Tim Duška Vujoševića nije iskoristio priliku da se osamostali na drugom mjestu tabele ABA lige. Partizan je izjednačen sa Cedevitom (13-5 skor), dok prvoplasirana Crvena zvezda Telekom ima dvije pobjede više.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC