• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK ZVEZDA: Dženkins nije napadnut

Vođe navijača Crvene zvezde nisu fizički napale, ni maltretirale američkog košarkaša u nedelju uveče, saopštio je Košarkaški klub Crvena zvezda.

Vijest o napadu na Čarlsa Dženkinsa, koju je objavio "Blic" pozivajući se na izjavu djevojke - očevica, izazvala je mnogo bure u javnosti.

Posebno zbog toga što su akteri priče Ivan Bogdanov i Velibor Dunjić, ozloglašene vođe navijača Crvene zvezde.

U međuvremenu oglasila se KK Crvena zvezda Telekom, saopštenjem u kojem se tvrdi: "Čarls Dženkins nije doživio bilo kakvu neprijatnosti u noći poslije trijumfa u 126. vječitom derbiju".

"Iako je jedan beogradski dnevnik objavio da su navijači Crvene zvezde Ivan Bogdanov i Velibor Dunjić u jednom novobeogradskom restoranu napali i pola sata maltretirali Čarlsa Dženkinsa, to predstavlja neistinu", piše u saopštenju.

Zvezda tvrdi da je u toj vijesti jedino tačno da je Dženkins te večeri bio u društvu dvije djevojke u restoranu i da su na istom mjestu bili i pomenuti navijači Crvene zvezde.

Iako KK Crvena zvezda Telekom sa redakcijom koja je objavila ovu priču ima svakodnevnu komunikaciju, niko od novinara se nije udostojio da kontaktira klub ili Čarlsa Dženkinsa i provjeri šta se dogodilo. Pravo je pitanje zašto?", pita se Zvezda u svom saopštenju.

Uz saopštenje Zvezda je prenijela i zvaničnu izjavu svog košarkaša.

"Netačno je da me je bilo ko napao ili maltretirao na bilo koji način. U restoranu sam bio u društvu dvije djevojke. Večerali smo i poslije nekog vremena u restoran su ušla dvojica momaka, primjetili su me i prišli našem stolu. Na engleskom su mi objasnili da su navijači Crvene zvezde, pokazali su mi svoje tetovaže i pozvali me da im se pridružim za njihovim stolom što sam i učinio. Bili su izrazito prijateljski nastrojeni, razgovarali smo o utakmici, nije bilo nikakve tenzije ni ružnih riječi. Pričali smo o košarci, o onome što nam predstoji u nastavku sezone i važnim mečevima koji slijede. Slikali smo se i to je sve", reči su Dženkinsa.

O spornom tvitu koji je objavljen u novinama i koji stoji na Dženkinsovom profilu: "Iako sam uplašen, vjerujem u tebe: Psalm 56:3", bek crveno-bijelih je rekao da je stavljen u pogrešan kontekst:

"Ako dobro pogledate moj tviter profil možete vidjeti da mi je među favoritima Biblijsko vrijeme (@biblte_time). To je bio njihov tvit koji sam ja preuzeo", rekao je Dženkins i stavio tačku na ovu priču.

Zvezda je u saopštenju dodala i da "ima veoma dobre odnose sa svojim navijačima".

"U klubu svako radi svoj posao, jasno se znaju zadaci i niti se navijači miješaju u rad uprave, niti rukovodstvo kluba određuje navijačima na koji način će podržavati klub. Crvena zvezda je velika porodica i tako funkcioniše. Takođe, KK Crvena zvezda Telekom želi da istakne da se ne stidi svojih navijača i jasno poručuje da svaki pojedinac za svoje postupke treba da odgovara po zakonu", navodi se u saopštenju.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC