• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo trivije pred Real - Partizan...

Madriđani će u petak pred svojim navijačima pokušati da nastave dominaciju u susretima sa šampionom Srbije i Jadranske lige.

Za posljednje četiri decenije, koliko je redovan učesnik evropskih takmičenja, Partizan ni sa jednim timom nije ostvario toliko loš bilans, kao sa Real Madridom - 2:17.

Od početka rivalstva, u sezoni 1979/80, crno-bijeli su nanizali čak 12 poraza i "prvenac" dočekali 29. oktobra 2008. u hali Pionir.

Pobjedi 81:77 najviše su doprinijeli Rašić (18 poena), Tepić (16), Veličković (13), Lazme (12) i Vitkovac (10).

Drugi i, za sada, posljednji put, Partizan je trijumfovao u velikoj utakmici 10. novembra 2011, kada su se usljed NBA "lokauta" sudarili Nikola Peković (Minesota) i Serž Ibaka (Oklahoma).

Peković je minimalnoj pobjedi -80:79, doprineo sa 20 poena, dok je Milan Mačvan imao "dabl-dabl" (16p, 12sk), Ejsi Lo 14, a Dušan Kecman 10 poena.

Na drugoj strani je briljirao Džejsi Kerol (21 poen), Rudi Fernandez - u tom trenutku takođe NBA igrač - zaustavio se na 13, a Ibaka na svega dva poena.

Real je u duelima sa Partizanom na domaćem parketu neumoljiv. Ima svih osam pobjeda, prosječnom razlikom od 18 poena i uvijek dvocifrenom. Crno-bijeli su se tokom prethodne dekade dva puta vratili iz Madrida sa po "minus 11", a najteži poraz pretrpjeli su u prvom susretu - 110:83.

Sudeći po statistici, najveću opasnost po crno-bijele u petak će predstavljati plejmejker Serhio Rodrigez, koji je ove sezone lider Evrolige po indeksu korisnosti u odnosu na vrijeme koje provodi u igri.

On je sa 16 poena i pet asistencija bio među najboljima i u Kombank areni, kada su "kraljevi" na otvaranju Top 16 (2. januara) pobijedili rezultatom 80:64.

Statistika kaže da Partizan u drugoj fazi Evrolige gubi utakmice zbog nedovoljno dobrog napada.

POVRATAK PAVLOVIĆA

U taboru Partizana će posebnu pažnju privući evroligaški debi Saše Pavlovića u novom klubu. Igrač koji je najveći dio karijere proveo u NBA ligi, prije 11 godina je nastupio za Budućnost u dva meča elitnog takmičenja, ali bez postignutog poena.

Sa 68,5 poena po utakmici je najneefikasnija ekipa u Top 16, mada istovremeno može da se podiči dvojicom najboljih strijelaca! To su Bogdan Bogdanović (20,9) i Tarens Kinzi (20,2).

Koliko je "kratka" Partizanova klupa pokazuje i to što se među Top 5 igrača sa najvećom minutažom u Evroligi 2013/14 nalaze čak četvorica crno-bijelih: Žofri Lovernj (33:27 minuta po utakmici), povrijeđeni Dragan Milosavljević (31:59), Kinzi (31:42) i Bogdanović (31:41).

Preko 30 minuta u prosjeku igra, ili je igralo, još 10 igrača - Mičam (Nanter), Dijamantidis (PAO), Arojo (Galatasaraj), Košarek (Stelmet), Zamojski (Stelmet), Heket (Montepaski, Armani), Dentmon (Žalgiris), Bogdanović (Fenerbahče), Lengford (Armani) i Gordon (Efes).

Real poslije sedmog kola vodi na tabeli F grupe, zajedno sa CSKA (skor 6-1), dok se Partizan i Žalgiris (po 1-6) nalaze na suprotnom kraju tabele.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC