• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Ne smijemo da trčimo sa Realom

Pomoćni trener Velimir Gašić kaže da će crno-bijeli u Madridu pokušati da odigraju disciplinovano i čvrsto, naročito u fazi odbrane.

Košarkaši Partizana u četvrtak ujutru putuju na evroligaško gostovanje rasterećeniji nego ikad.

Ni najzagriženiji Grobari od meča protiv Reala (petak, 20.45) ne mogu da očekuju više od časnog poraza, jednostavno zato što je takav realan odnos individualnog i timskog kvaliteta.

Crno-bijeli su Top 16 fazu otvorili porazom od Rodrigeza i drugova u Kombank areni 64:80, a dok su oni u nastavku takmičenja zabilježili samo jednu pobjedu (nad CSKA), Real je doživio samo jedan poraz - od CSKA u Moskvi.

Izabranicima Pabla Lasa to je i jedini poraz ove sezone, u svim takmičenjima, a podsećamo da ona traje već skoro pet mjeseci...

"Neću da kažem da smo u Evroligi izgubili ambicije i aspiracije. U drugi krug Top 16 faze ulazimo sa maksimalnom željom da ostvarimo što više pobjeda, ali sigurno je da su naši glavni zadaci uklapanje Kinzija i Pavlovića, kao i podizanje nivoa igre za završnicu ABA lige i finiš sezone, kada bi trebalo da obezbijedimo novi plasman u Evroligu i borimo se za dva trofeja", izjavio je Velimir Gašić.

Pomoćnik Duška Vujoševića iskreno se divi košarci koju ove sezone prikazuje Real Madrid.

"Imaju odličan balans između spoljne i unutrašnje linije, što im omogućava da igraju vrlo raznovrsno. Imaju najbolju kontru u Evropi, a trener Laso uspijeva da rotira igrače tako da svih 40 minuta diktira visok ritam igre u odbrani i napadu. Rijetke su ekipe u kojima se izmjene gotovo uopšte ne odražavaju na rezultat".

Gašić je na podsjećanje o katastrofalnom međusobnom skoru crno-bijelih protiv Reala (2:17) odgovorio da je svaka utakmica nova priča i da se ne treba osvrtati na prošlost.

"U Beogradu smo u pojedinim fazama utakmice imali dosta dobrih odgovora na njihov individualni kvalitet. Od centara smo iskontrolisali sve osim Burusisa, inače sjajni Mirotić se uopšte nije naigrao. Ali, kada je protivnik toliko pun talenta i kada se igrači tako dobro poznaju i dopunjavaju..."

Upitan koji je recept da se parira timu, koji na svom terenu neretko prebacuje 100 postignutih poena, Gašić je naveo da su to disciplina i čvrstina, posebno u fazi odbrane.

"Real se trudi da igra na veliki broj poseda. Galatasaraj, odmah poslije te naše utakmice, a kasnije i Lokomotiva Kubanj, uspjeli su da protiv njih odigraju u kontrolisanom ritmu i namuče ih. Ako im dozvolite da trče i razigraju se, imaćete velikih problema, naročito u Madridu".

U ostalim mečevima osmog kola F grupe sastaće se Makabi - Galatasaraj, CSKA - Lokomotiva i Bajern - Žalgiris.

Na tabeli vode Real i CSKA sa skorom 6-1, prati ih Makabi (5-2), a za posljednje mjesto koje vodi u četvrtfinale bore se Galatasaraj, Lokomotiva i Bajern, koji su ostvarili po tri pobjede i četiri poraza.

Partizan i Žalgiris praktično su otpisani iz trke.

(Ivan Bogunović, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC