• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Posljednja opomena Evrolige!

"Nebrojeno puta smo apelovali na naše navijače. Zbog ovakvih dešavanja šteta se nanosi samo i isključivo Partizanu", poručeno je iz Humske.

Šampion Srbije i ABA lige ponovo će morati da zavuče ruku u džep i izdvoji 13.000 evra zbog ponašanja svojih navijača.

Dan nakon izricanja kazne, na sajtu kluba je objavljeno obrazloženje takve odluke nadležnih u Evroligi. Detaljno je objašnjeno koji su propusti napravljeni tokom utakmice protiv Galatasaraja.

"Na tribini je bačena petarda, 4 minuta i 50 sekundi prije početka utakmice. U 8. minutu prve četvrtine bačene su još dvije petarde, takođe na tribini. Tokom utakmice dva fotografa smještena pored koša ustajala su i protestovala kod sudije. Na 4 i po minuta prije kraja prve četvrtine gledaoci su bacili nekoliko upaljača i jedan novčić koji je pogodio trećeg sudiju".

"Gledaoci su na teren ubacili papirne rolne i to još jednom ponovili kada je papirna lopta pala u blizini klupe gostujuće ekipe. Kada su sudije odlazile u tunel, gledaoci su bacali papirne rolne u njihovom pravcu i jedan novčić koji je pogodio trećeg sudiju u vrat".

Partizan je treći put kažnjen ove sezone, a iz kluba je poručeno da će svaki sljedeći i najmanji prekršaj biti smatran ozbiljnim i sa sobom povući kaznu i do 100.000 evra!

Klub iz Humske je dužan da zbog upotreba petardi na tribinama na ime kazne plati 6000 evra, a zbog ubacivanja predmeta na teren, upaljača, novčića i papira izrečena kazna je 7000 evra!

"Evroliga je uzela u obzir sve prekršaje kluba tokom prethodne tri godine i jasno istakla da je ovo posljednja opomena pred još drastičnije disciplinske mjere. Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja", saopštio je Partizan, i podvukao, velikim slovima:

NEBROJENO PUTA SMO APELOVALI NA NAŠE NAVIJAČE!

ZBOG OVAKVIH DEŠAVANJA ŠTETA SE NANOSI SAMO I ISKLJUČIVO PARTIZANU!

Iz Humske je poručeno da se sličnim postupcima narušava ugled kluba, koji je decenijama stvar, kao i teška finansijska situacija, koja je poznata javnosti.

"Zato još jednom MOLIMO naše navijače, našu vjernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primjerna, da NE UBACUJE APSOLUTNO NIŠTA NA TEREN, da podrži crno-bijele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmjenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu. Budite razumni i bodrite vaš klub onako kako to crno-bijeli tim zaslužuje! Ne smijemo dozvoliti da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi bude doveden u pitanje".

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC