• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić: Protiv Mege kao sa Partizanom

Centar Crvene zvezde Telekom konstatovao da su njegovi saigrači dobro iskoristili dane poslije pobede nad "vječitim rivalom".

Pobjedom i u drugom ovosezonskom derbiju, košarkaši Crvene zvezde Telekom zaokružili su težak i naporan period, započet osvajanjem Kupa Radivoja Koraća.

Trijumf nad Mega Vizurom u uzbudljivom finalu, na jednu loptu, dao je "vjetar u leđa" timu Dejana Radonjića, na kojem je poslije tri dana izborio i plasman u osminu finala Evrokupa.

Porazi od Cedevite i Nižnjeg pali su u drugi plan nakon trijumfa u derbiju, prošlog vikenda, nakon kojeg su crveno-bijeli imali pet dana da se odmore i pripreme za naredni izazov - gostovanje Mega Vizuri u Smederevu (subota, 19.00 časova, TV Arena sport).

Centar Raško Katić bio je jedan od važnijih igrača u trijumfu nad "vječitim rivalom". Ubacio je devet poena.

"Protiv Partizana smo odigrali odličnu utakmicu. To je bilo posebno značajno poslije blagog pada u našoj igri i dva uzastopna poraza koja smo doživjeli u duelima sa Cedevitom i Nižnjem iz Novgoroda. Bili smo veoma motivisani, odigrali smo veoma agresivnu i dobru odbranu i to je ono što raduje. Međutim, ta utakmica je sada iza nas i mi moramo da se fokusiramo na ono što dolazi i da pokušamo da sve dobre stvari iz tog meča još više nadgradimo", rekao je Katić za klupski sajt.

Crveno-bijeli su posle nekoliko nedelja imali priliku da se osvježe neigranjem utakmice Evrokupa.

"Poslije duže vremena imali smo nekoliko dana da se regenerišemo i malo odmorimo nakon serije teških utakmica. Tokom februara imali smo i veliki broj napornih i dugih putovanja tako da je sve to sigurno ostavilo traga na ekipu. Ovih nekoliko dana smo iskoristili na pravi način, kroz dozirani trening smo se oporavili a imali smo i dovoljno vremena da neke stvari popravimo", dodao je Katić.

Pred Zvezdom je meč protiv Mega Vizure, u kojem bi mogla da "ovjeri" svoje učešće na Fajnal foru, četiri kola prije kraja ligaškog dijela regionalnog takmičenja.

"Sa Mega Vizurom smo i prošle sezone igrali vrlo neizvjesne utakmice, zato očekujem da će isto tako biti i ovog puta. Mega ima veoma mlad i talentovan tim koji se maksimalno bori. Evidentno je da su željni dokazivanja, a pored velikog talenta pokazuju i zavidan kvalitet. Svoju ozbiljnost u želji za visok plasman Mega Vizura je pokazala i dovođenjem Novice Veličkovića koji će svakako biti veliko pojačanje"

"Naša prednost bi trebalo da bude veće iskustvo i potrudićemo se da to maksimalno iskoristimo. Veoma važno za nas će biti i da ponovimo nivo agresivnosti iz meča sa Partizanom, jer bismo u tom slučaju bili mnogo bliže pobjedi. Upravo tom jakom odbranom bi trebalo da spriječimo brzu igru mladih igrača Mega Vizure. Varda i Veličković će im sigurno davati dodatnu sigurnost, ali uvjeren sam da će svi moji saigrači zajedno sa mnom uložiti maksimum truda i da ćemo uspjeti da zabilježimo još jedan trijumf", zaključio je Katić.

PAROVI 22. KOLA:

U subotu:

Igokea - MZT Skoplje 17.00
Mega Vizura - Crvena zvezda Telekom 19.00
Budućnost - Solnok 21.00

U nedelju:

Krka - Široki 17.00
Cedevita - Olimpija 19.00

U ponedeljak

Zadar - Cibona 18.00
Partizan - Radnički 20.45

TABELA: Crvena zvezda Telekom 17-4, Cedevita 16-5, Partizan 14-7, Cibona 14-7, Budućnost 13-8, Igokea 12-9, MZT Skoplje 10-11, Mega Vizura 9-12, Krka 9-12, Olimpija 8-13, Radnički 8-13, Solnok 7-14, Široki 5-16, Zadar 5-16.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC