• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Male šanse da se Zvezda pojača

Trener Dejan Radonjić će u narednu fazu sezone, najvjerovatnije, krenuti sa postojećim igračkim kadrom.

Ostala su još tri dana za angažovanje i licenciranje pojačanja za finiš ABA lige 2013/14, a Crvena zvezda Telekom nema pravog kandidata za mjesto upražnjeno prekidom saradnje sa Blejkom Šilbom, saznaje MONDO iz više izvora.

Nekoliko spoljnih igrača iz inostranstva, za koje su trener Dejan Radonjić i sportski menadžment smatrali da mogu da odgovore zahtjevima, jedan po jedan su ispadali iz kombinacije.

Nakon bivšeg igrača Himkija, Kej Sija Riversa (privatni razlozi), opcije su prestali da budu Skoti Hopson (odstranjen iz ekipe Efesa, ali uredno prima visoku platu), pa i Šon Maršal, kome je predsjednik turske Aliage - uprkos inicijalnoj spremnosti da to uradi - odbio da izda ispisnicu.

Trenutno postoje tek minimalne šanse da tokom vikenda iskrsne neka povoljna varijanta. Ako se "kockice" nisu poklopile od sredine januara do danas, malo je vjerovatno da će se to desiti tokom vikenda.

Jednostavno, potvrdilo se da je velika razlika između potrage za pojačanjima tokom ljeta i usred sezone, posebno ako je u pitanju klub sa postavljenim sistemom i šampionskim ambicijama.

Treba imati u vidu i da zbog komplikovane procedure, kao i vremenske razlike, gotovo da nije moguće u zadatom roku pronaći igrača na američkom tržištu.

Dakle, Zvezda bi u preostalih pet kola ABA lige i na Fajnal foru trebalo da nastupi u aktuelnom sastavu - eventualno sa Lukom Mitrovićem, koji je i dalje van stroja zbog povrede koljena, ali se očekuje na treningu tokom marta.

Taj tim osvojio je Kup Koraća, plasirao se u osminu finala Evrokupa i favorit je da na završni turnir regionalnog takmičenja ode sa prve pozicije.

Ostalo bi onda da se vidi hoće li crveno-bijeli dovesti nekoga za Superligu Srbije, koja počinje u aprilu. Logično bi bilo da u toj varijanti stigne neki domaći igrač, možda i iz pogona FMP Železnika, Zvezdinog razvojnog tima, koji će i sam vjerovatno biti akter Superlige.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC