• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt se častio u Njujorku

Voriorsi predvođeni Karijem blistali u "velikoj jabuci", dok je Goran Dragić zabilježio rekord karijere u pobedi Finiksa nad Nju Orleansom.

Predvođeni Stefonom Karijem Golden Stejt Voriorsi su u "Medison skver gardenu" savladali Njujork sa 126:103. Niksi su tako upisali peti uzastopni poraz, a ukupno jedanaesti u posljednjih 13 utakmica.

Bek Golden Stejta Stefon Kari potvrdio je da se u "Medisonu" osjeća kao kod kuće. Prije godinu dana u toj dvorani ubacio je 54 koša, a u noći između petka i subote stigao je do "tripl-dabla" - 27 poena, uz po 11 skokova i asistencija, i to za pola sata boravka na terenu.

VIDEO

Pored Karija odličnu partiju u pobjedničkom timu pružio je Klej Tompson sa 25 poena.

Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 23 poena, ali uz katastrofalan procenat šuta. Pogodio je tek sedam puta iz 26 pokušaja! Stopostotno precizan bio je samo sa linije penala pogodivši svih osam slobodnih bacanja.

Njujork je sada sve dalje od plej-ofa Istočne konferencije pošto je do sada ostvario tek 21 pobjedu uz 38 poraza.

Za razliku od njih Golden Stejt sigurno korača ka doigravanju na Zapadu. Uz 36 pobjeda "ratnici" su doživjeli 23 neuspjeha.

VIDEO

Goran Dragić bio je zvijezda meča u Finiksu, gdje su domaći Sansi savladali Nju Orleans (116:104) i tako prekinuli niz od tri poraza. Slovenac je, uprkos problemu za zglobom, bio najzaslužniji za 34. pobjedu domaćina, uz rekord karijere - upisao je 40 poena, uz tri skoka i pet asistencija.

"Mislim da svi sada znaju ko je Goran Dragić, ili bi trebalo da znaju", rekao je trener Sansa Džef Hornasek poslije meča.

Dragić je istakao da će do kraja karijere pamtiti meč protiv Nju Orleansa, jer mu je publika u finišu meča skandirala "MVP".

"Nikada nisam razmišljao o tome da će publika navijati za mene. To je sjajan osjećaj, posebno je bilo dirljivo na kraju kada sam izvodio četiri slobodna bacanja, a svi u dvorani su ustali i navijali. To je zaista nešto posebno u mojoj karijeri što ću pamtiti do kraja života", istakao je Dragić.

U ekipi gostiju (skor 23-35) najbolji je bio Entoni Dejvis sa 32 poena i devet skokova.

REZULTATI
Njujork - Golden Stejt 103:126
Dalas - Čikago 91:100
Klivlend - Juta 99:79
Oklahoma - Memfis 113:107
San Antonio - Šarlot 92:82
LA Lejkers - Sakramento 126:122
Finiks - Nju Orleans 116:104

(MONDO, Foto: Beta/AP/Frank Franklin II)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC