• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički: Spremni za Partizan

Marko Marinović ističe da su crno-bijeli apsolutni favoriti u 22. kolu ABA lige, ali i da su pod pritiskom.

Partizan i Radnički odmjeriće snage u ponedjeljak u "Pioniru" u 22. rundi ABA lige.

Nakon posljednje utakmice kola biće mnogo preglednija situacija i na samom vrhu tabele, gdje šest ekipa konkuriše za četiri mjesta na Fajnal foru, ali i u sredini odakle učesnici regionalne lige mogu da se otisnu u Evropu u novoj sezoni.

Pet kola prije kraja, Radnički ima učinak 8-13, na tabeli zauzima 11. mjesto sa pobjedom više od Solnoka i tri više od Širokog i Zadra, ekipa sa samog začelja. Praktično, dvije pobjede su garant opstanka, a niz trijumfa penje Kragujevčane u ciljanu zlatnu sredinu.

Organizator igre Kragujevčana Marko Marinović smatra da je nezgodno praviti računice unaprijed, ali ističe da je Radnički kadar da izbori opstanak na Jadranu.

Pred duel sa Partizanom, koji juri mjesto na Fajnal foru, ističe da je srpski i regionalni šampion apsolutni favorit za pobjedu, ali i napominje da će domaćini igrati pod mnogo većim pritiskom.

"Mislim da su pod velikim pritiskom. Te povrede i preopterećenost igranja ABA lige i Evrolige su ih sputale da pokažu bolje rezultate ove sezone. Uprkos svemu, za sada mi se čini realnim da su na Fajnal foru i da brane titulu. Svi pobrojani žele taj F4 i Evroligu sljedeće sezone. Biće to teška borba za prva četiri mjesta, isto kao i nama da se podignemo na tabeli i dođemo do Evrope", rekao je Marinović.

Ove sezone Partizan u Pioniru nije nepobjediv, pretrpio je dva poraza - od Zvezda 83:86 i MZT 66:73. Od ukupno 14 trijumfa, osam je zabilježio na svom parketu.

Radnički se, na drugoj strani, sa tri gostovanja vratio noseći "plijen", a poražene su ni malo naivne ekipe Cibona 66:82, Široki 79:81 i Budućnost 79:85.

"Partizan je apsolutni favorit. Mi ćemo pokušati da ih iznenadimo, imali smo osam dana da se oporavimo od posljednje utakmice. Osvježeni smo, dobro smo trenirali u međuvremenu, spremni smo za prvaka. Oni su igrali utakmicu u Madridu, slijedio im je put nazad, ostaje nam da budemo agresivni i pokažemo, nadam se, da imamo više snage. Taj fizički momenat može da odluči. Pokazali smo ove sezone da možemo da pomrsimo račune objektivno jačim ekipama i u regionu i u Evropi. Znamo da igramo dobre mečeve, ali isto tako umijemo da kiksnemo - bićemo oprezni. Uvjeren sam da slijedi lijepa košarka u srpskom derbiju", dodao je plej Kragujevčana.

Duel u Pioniru igra se u ponedjeljak od 20.45 časova.

O BOGDANOVIĆU I POVREDAMA
"Najviše što je Partizan dobio ove sezone je nesumnjivo Bogdan Bogdanović. Cijela Evropa priča o njemu. Ostaje žal zbog povrede Dragana Milosavljevića, njih dvojica su kao tandem bili mnogo dobri. A tim povredama su izgubili jačinu spoljne linije. Nemaju konstantno ekipu na okupu, njihov trener bio je prinuđen da na sve načine pravi najbolje moguće petorke - nije to lako", rekao je Marinović pred duel sa crno-bijelima.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC