• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokei ostala još teorija za F4!

Porazom od MZT-a u Laktašima (65:79), košarkaši Igokee se praktično oprostili od plasmana na završni turnir ABA lige.

Makedonska ekipa MZT Skoplje je u subotu popodne savladala Aleksandrovčane rezultatom 65:79 (19:15, 19:15, 16:22, 11:27) u utakmici 22. kola ABA lige i ostavila samo teoretske šanse prvaku Bosne i Hercegovine da izbori plasman na Fajnal-for regionalnog takmičenja.

Teško je vjerovati da poslije ovog poraza, desetog u sezoni, Igokea može da ponovi uspjeh iz prethodne godine pošto direktni konkurenti imaju po dvije pobjede više (Partizan i Cibona), a Budućnost ima jedan trijumf više.

Osim toga, svi ključni rivali imaju i po jednu utakmicu manje u odnosu na tim iz Aleksandrovca.

Poslije odličnog prvog poluvremena koji su izabranici Vlade Jovanovića riješili u svoju korist sa +8 (38:30) i što je mnogo važnije - sjajnom odbranom sveli šuterski raspoložene goste na skromnih 30 poena, u nastavku su se probudili Makedonci.

Treći period su bili bolji i smanjili zaostatak na -3 pred posljednjih 10 minuta, a u posljednjoj četvrtini potpuno nadigrali Aleksandrovčane (27:11), koji su doduše bili oslabljeni neigranjem Lensa Vilijmasa i Siniše Štembergera.

Upravo nedostatak u rotaciji je stvorio umor domaćim košarkašima, što su Makedonci znalački iskoristili i odlijepili se na +12 čime je utakmica definitivno bila riješena.

Treba napomenuti da su sudije imale u najmanju ruku "čudan" kriterijum dodijelivši čak dvije tehničke greške klupi Aleksandrovčana, što je dodatno unijelo nervozu u ionako ne baš sjajno napadačko popodne "igosa".

Ovo je bio deseti poraz "igosa", dok su gosti upisali jubilarni 10. trijumf.

Nemanja Gordić je po običaju bio najefikasniji u taboru Igokee sa 18 poena, a pored pleja selekcije BiH, čiji je novi selektor Duško Ivanović u društvu čelnih ljudi iz Košarkaškog saveza BiH posmatrao meč u Laktašima, jedini dvocifren učinak imao je Duško Bunić (12).

Kod gostiju istakli su se Aleksandar Cvetković sa 13, Ivan Marinković 11 i Stefan Sinovec 10.

IGOKEA: Dozet 9, Jorović 4, Knežević, Gajović 3, Radukić, Nikolić 6, Gordić 18, Gipson 9, Klještan, Bakić 4, Mirković, Bunić 12.

MZT SKOPLJE: Sinovec 10, Kostoski 7, Stajić, Lučić 6, Stojanovski 6, Gečevski 6, Čekovski 6, Marinković 11, Šehović 5, Nikolovski, Dejvis 9, Cvetković 13.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC