• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović za MONDO: Mirza pa ostali

Selektor košarkaške reprezentacije BiH u intervjuu za MONDO kaže da ga je prijateljstvo sa Mirzom Teletovićem navelo da preuzme ovaj posao.

Saradnja u Taukeramici (danas Laboral Kuća), pa onda prijateljstvo. I nova saradnja. I nastavak prijateljstva.

Tako se može opisati odnos novog selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Ivanovića i prve violine ekipe Mirze Teletovića.

O tome i o drugim temama Ivanović je pričao u intervjuu MONDU.

"Istina je da je on (Teletović) jedan od razloga zašto sam preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Radio sam sa njim, znam ga i kao igrača i kao čovjeka. On je izuzetan i dobar momak, dobar radnik. Njegovi košarkaški kvaliteti su svima poznati. Ove godine je dobio zasluženu minutažu u Bruklinu. Prvu godinu prošao je ono što prolaze sve novajlije u NBA, tako da sam zadovoljan njegovom minutažom. Veoma je važno što igra u bitnim momentima utakmice", rekao je na početku razgovora za MONDO Ivanović, koji je već počeo kontakte sa potencijalnim reprezentativcima.

Tako je u Laktašima gledao Nemanju Gordića, koji igra sjajnu sezonu.

"On igra cijelu sezonu na poziciji jedan i to veoma dobro. Došao sam da ga gledam i da razgovaram sa njim i to planiram sa svim igračima kako bismo probali da napravimo najbolju reprezentaciju Bosne i Hercegovine",
kaže Ivanović.

Ozbiljno se nameće mladi centar Cedevite Jusuf Nurkić.

"Bez sumnje jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi. Isto tako bez sumnje je jedan od igrača, koji još mnogo mora da radi", ne želi Ivanović da Nurkića već sada kuje u zvijezde.

Nurkić bi uz Ognjena Kuzmića iz Golden Stejta mogao da predstavlja sjajnu perspektivu bosansko-hercegovačke košarke. Ipak, Kuzmića želi i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

"Još nisam razgovarao, ali imam plan da razgovaram sa njim. Nama je najbitnija želja igrača da brani boje Bosne i Hercegovine".


BiH je prethodnih godina angažovala naturalizovane Amerikance. Najprije je Henri Domerkant igrao, a prošle kvalifikacije i Evropsko prvenstvo u Sloveniji je u dresu BiH igrao Zek Rajt.

"Još je rano da se govori o tome. Pokušavamo da nađemo najbolje igrače, koji će nam pomoći prije svega na poziciji jedan. Jedna od mogućnosti je i Rajt, ali ima još vremena".

Ivanović će voditi BiH, ali u ugovoru ima i opciju preuzimanja nekog kluba.

"Imao sam neke ponude do sada, međutim, po mom mišljenju, to nisu bile ekipe sa kojima bih mogao da osvojim ono što mi nedostaje", kaže Ivanović, kome u CV-u (biografiji) fali trofej Evrolige, pošto je sa Taukeramikom odigrao dva finala i izgubio.

Prošle sezone pominjala se mogućnost preuzimanja Crvene zvezde. Ivanović to negira.

"Nikada nisam razgovarao sa Crvenom zvezdom. To je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima, imaju trenera i vidim dobro ima ide. Nisam nikada razgovarao sa crveno-bijelima", rekao je Ivanović, koji je dva puta sa Taukeramikom bio šampion Španije što je u konkurenciji giganata Reala i Barselone nimalo lak zadatak.

"Veoma je teško osvojiti titulu u Španiji, pogotovo sada, kada su Real i Barsa u ogromnoj prednosti u odnosu na ostale, koji su u velikim finansijskim problemima. I kada nema te razlike - teško je. Ja sam bio u klubu koji je znao šta hoće, napravili smo ekipu koja je mogla da igra sa svakim timom u Evropi i to su zaista sjajni trenuci moje karijere".

Ivanović prati dešavanja u Evroligi. Ove sezone Real je po svima najveći favorit zbog sjajne serije u kojoj je samo jednom poražen. Ipak slična situacija je bila i kada je CSKA u sezoni 2004/05. predvođen Dušanom Ivkovićem imao sjajnu seriju i kada ga je upravo Ivanović sa Taukeramikom pobijedio u polufinalu na završnom turniru usred Moskve.

"Real igra izvanredno, igra lagano, mada izuzimajući jednu ili dvije utakmice nije naišao na pravu odbranu. Mislim da će mu biti teže kada dođe plej-of. U ovom momentu, Real zaista igra izvanredno", rekao je trofejni trener Duško Ivanović, koji je kao igrač dva puta bio šampion Evrope sa Jugoplastikom, a tri puta zaredom je bio najbolji strijelac lige bivše Jugoslavije.

Radio je kao selektor Švajcarske, a kao trener u Frajburgu, Đironi, Limožu, Barseloni i Taukeramici.

(MONDO, Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC